Florin Piersic a primit o vizita-surpriza. Cine a mers la spitalul la care este internat marele actor

Duminica, Marcel Ciolacu, premierul Romaniei, a facut o vizita neanuntata la Spitalul Foisor din Bucuresti, unde este internat legendele actor Florin Piersic. Insotit de ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, premierul a petrecut aproximativ o ora in unitatea medicala. Cu toate acestea, la plecare, nu a dorit sa ofere declaratii presei.

Starea de sanatate a lui Florin Piersic pare sa se imbunatateasca, conform ultimelor informatii. Sambata, acesta a fost capabil sa se ridice pentru prima data din pat in ultimele saptamani.

Alexandru Rafila a oferit o perspectiva optimista asupra situatiei, mentionand ca parametrii biologici ai actorului s-au imbunatatit semnificativ. Cu toate acestea, este necesar sa se treaca de perioada critica dupa interventia chirurgicala complexa la care a fost supus si sa se trateze infectia sistemica pentru care a fost adus la Bucuresti.

Publicitate

„Am si eu informari periodice. Cel putin ultima, pe care am avut-o dimineata devreme, era favorabila. Evolutia este favorabila, parametrii biologici s-au imbunatatit si, asa cum ati aflat din comunicatul de presa emis ieri de catre Spitalul de Ortopedie „Foisor”, el este autonom, se alimenteaza singur, bea lichide, vorbeste, deci starea este in ameliorare. Sigur ca asteptam sa treaca aceasta perioada critica dupa o interventie operatorie complexa cum a avut dansul si ulterior sa poata fi tratata pana la finalitate infectia aceasta sistemica pentru care a venit in Bucuresti“, spunea Alexandru Rafila, sambata.

Operatia dificila la care a fost supus Florin Piersic la Spitalul Foisor a fost un succes. Medicii au reusit sa inlocuiasca proteza piciorului, care fusese sursa unei infectii raspandite in corpul actorului. Dupa operatie, acesta a fost transferat la Terapie Intensiva pentru monitorizare.

Articolul continuă după reclame

Este important de mentionat ca proteza indepartata fusese montata in 2019 si devenise sursa infectiei care afectase sanatatea lui Florin Piersic.

In varsta de 88 de ani, actorul ar putea fi transferat la Institutul din Cluj-Napoca, unde ar putea fi necesar un nou stimulator cardiac.

Conform directorului medical Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Bals”, nu exista, la acest moment, o infectie care sa puna viata actorului in pericol. Acesta a subliniat ca situatia lui Florin Piersic este sub control si ca nu exista riscuri vitale in acest moment.

„Maestrul Florin Piersic nu este la ATI, infectia nu ii pune viata in pericol! Nu este o infectie multiorganica care sa ii puna viata in pericol”, a declarat miercuri seara, la Digi 24, medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Bals”.

Acesta a vorbit din nou si despre posibilitatea ca infectia sa fi pornit de la o branula – asa cum au sugerat medicii la Cluj – dar a respins ipoteza, sustinand ca infectia s-a declansat, cel mai probabil, din cauza unui stafilococ de pe piele, pe fondul imunitatii scazute, dar care nu este unul periculos, fiind sensibil la antibiotice.

„Dansul nu numai ca este stabil, nu as spune ca starea generala este foarte buna deoarece vorbim, pana la urma, de varsta, de bolile cronice, dar, fara discutie, nu este, asa cum s-a spus, un risc vital, nu este o stare grava care sa ii puna viata in pericol in viitorul apropiat, motiv pentru care ceea ce facem noi inca de aseara (marti seara – n.red), de cand a ajuns la noi, este o evaluare care nu tine doar de procesul infectios. Aici discutam tot practic: partea ortopedica, cardiologica, tot ce se intampla. (..) Nu discutam despre o infectie care sa ii puna in acest moment viata in pericol. Cred ca este partea cea mai importanta. Ce va fi in viitorul apropiat si cum vom aborda lucrurile este o alta discutie, dar nu se pune problema sa fie o stare grava care sa ii puna viata in pericol”, declara Adrian Marinescu miercuri seara, la Antena 3.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.