Calendar ortodox, 2 martie 2024. Este praznuit ocrotitorul familiei

Calendar ortodox, 2 martie 2024.  In aceasta zi, Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Nicolae Planas, ocrotitorul celor casatoriti.

Pe 2 martie 2024 se implinesc 92 de ani de la plecarea in vesnicie a Sfantului Nicolae Planas, ocrotitorul celor casatoriti. Multe familii au reusit ca, dupa rugaciuni staruitoare catre acest sfant, sa-si redobandeasca linistea.

Intreaga viata a sfantului Nicolae Planas a fost una caracterizata de jertfa.

El a trait in mijlocul oamenilor, fiind o pilda vie de vietuire crestina. Sfantul Nicolae Planas este cunoscut ca ocrotitor al celor casatoriti deoarece multe sunt familiile care, in urma rugaciunilor catre sfant, au dobandit linistea. Acest fapt nu inseamna neaparat ca atunci cand ii cerem ajutorul in rugaciune, vom fi feriti de ispite, ci mai degraba, sa avem credinta ca prin ajutorul sfantului, vom avea puterea de a le birui.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Rugaciunea Sfantului te ajuta sa ai parte de o casnicie linistita si readuce pe fagasul normal lucrurile care nu mai merg in relatie.

Saltati acum popoare batand din palme cu tarie si primiti pe Sfantul cel vestit intre Sfinti, pe Nicolae Naxiotul, pe primitorul cel calduros al tuturor celor ce i se roaga si parga cea dumnezeiasca a tuturor preotilor; pe cel care in vremurile din urma a bineplacut lui Dumnezeu.

Nu vom tacea, Nascatoare de Dumnezeu, pururea a spune puterile tale noi, nevrednicii. Ca de nu ai fi statut tu inainte rugandu-te, cine ne-ar fi izbavit pe noi dintru atatea nevoi? Sau cine ne-ar fi pazit pe noi pana acum slobozi? Nu ne vom departa de la tine, Stapana, ca tu izbavesti pe robii tai pururea din toate nevoile. Miluieste-ma, Dumnezeule. Amin.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.