Bill Gates recomanda aceasta leguma. Tine gripa la distanta si are multiple beneficii pentru organismul nostru

Bill Gates s-a implicat activ in cercetarea si promovarea consumului acestei legume. Potrivit spuselor cercetatorilor, acest aliment ar eradica foamea chiar si din cele mai sarace tari ale lumii. Pe o perioada lunga de timp, leguma ar ascunde secretul salvarii umane.

Este, de asemenea, potrivit lui Bill Gates , „cea mai interesanta leguma din lume”, scrie smithsonianmag.com.

Foarte putini sunt cei care stiu ca leguma Cassava este o folosita si ca un remediu pe baza de plante. Radacina plantei este, de asemenea, utilizata pentru a face tapioca, un amidon gasit in budinci si alte alimente.

Publicitate

Cel mai raspandit preparat care contine cassava si este consumat in Occident este budinca de tapioca.

Articolul continuă după reclame

De asemenea, in medicina alternativa, cassava este utilizata pentru o varietate de conditii. Impreuna cu cresterea fertilitatii, mentiunile de sanatate pentru cassava includ prevenirea cancerului si tratamentul urmatoarelor conditii: artrita, conjunctivita, diaree, gripa, dureri de cap.

In medicina populara, radacinile maniocului sunt aplicate direct pe piele (adesea sub forma de lambriu) pentru a promova vindecarea ranilor.

De altfel, amidonul radacina de cassava este uneori folosit ca ingredient in suplimentele de vitamina C.

Cel mai mare promotor al consumului de cassava este Bill Gates care, prin fundatia sa finanteaza cercetarile privind aceasta leguma-minune.

Atentie! Trebuie avuta mare grija deoarece cassava poate elibera cianura atunci cand este consumata in forma integrala. Desi prepararea adecvata a cassavei elimina prezenta cianurii, prepararea incorecta poate duce la otravirea cu cianura.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.