Autogrill formalizeaza vanzarea activelor sale din Spania catre Areas

Procesul de transfer al celor 60 de magazine Autogrill Group din Spania catre Areas Group a fost finalizat.

Stirile care circula de ceva timp cu privire la vanzarea activelor Grupului Autogrill Europe in Spania s-au concretizat in aceste zile.

De fapt, printr-un comunicat de presa al Grupului Autogrill, „ Autogrill Europe SpA – dupa obtinerea autorizatiei de la Autoritatea Spaniola Antitrust – a implementat acordul, deja anuntat la 24 noiembrie 2020, cu obiectul: vanzarea tuturor activitatilor din Spania prin vanzarea intregii actiuni in Autogrill Iberia Slu catre grupul Areas „.

Publicitate

Cate puncte de vanzare au fost vandute in total

Au fost vandute in total 60 de puncte de vanzare care, ca si in Italia, sunt situate in principal de-a lungul retelei de autostrazi iberice. Grupul Autogrill anunta ca in 2019 magazinele spaniole au generat venituri in total de 80 de milioane de euro. Nota indica faptul ca „ valoarea vanzarii (valoarea intreprinderii) a fost stabilita la o suma egala cu 12 milioane de euro ”, scrie ilgiornale.it.

Articolul continuă după reclame

Operatiunea de vanzare, a spus Grupul Autogrill, ” face parte din procesul de optimizare a alocarii de capital si de reorientare a portofoliului de contracte in zonele si canalele in prezent cu cel mai mare potential de crestere si profitabilitate potentiala „.

Cu toate acestea, vanzarea tuturor activitatilor grupului in Spania nu se apropie de posibilele noi investitii in aceeasi zona in viitorul apropiat: „ Grupul Autogrill ramane totusi atent la orice oportunitati de dezvoltare care ar putea aparea in viitor si, prin urmare, nu exclude o posibila intrare din nou pe piata spaniola in cazul in care va aparea o posibilitate ”.

Pe de alta parte, Grupul Autogrill este o realitate solida in sectorul F&B si, de-a lungul anilor, a ajuns sa capete leadership mondial pe acest segment.

In 2019, s-a realizat o cifra de afaceri totala de 5 miliarde de euro , din care 60% a fost produsa in statiile aeroportului. Grupul este prezent in 31 de tari cu aproximativ 1.000 de puncte de vanzare si are 60.000 de angajati.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.