AUR, anchetat de Parchetul General: „Actiune sistematica de subminare a calitatii invatamantului din Romania”

Parchetul General a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca procurorii s-au sesizat din oficiu privind un comunicat de al AUR in care este minimalizat Holocaustul.

„Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa aduca la cunostinta publicului urmatoarele:

La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizarii din oficiu in conformitate cu art. 292 din Codul de procedura penala, la nivelul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost inregistrat un dosar penal privind comunicatul de presa emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din Romania trebuie sa inceteze!”, in care se efectueaza cercetari in rem sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv in varianta „minimalizarea in mod evident, prin orice mijloace, in public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”, se arata in comunicatul Parcehtului.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Potrivit legii, negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea in mod evident, prin orice mijloace, in public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

In comunicatul invocat de procurori, AUR spune ca istoria Holocaustului si educatia sexuala reprezinta „teme minore” care „au fost ridicate la rangul de materii”, in ceea ce califica a fi drept o „actiune sistematica de subminare a calitatii invatamantului din Romania”.

Reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei si Antisemitismului, Alexandru Muraru, sustine ca AUR ar trebui scos in afara legii pe motiv de antisemitism.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.