Au sunat alarmele pe telefoane! ALERTA DE URGENTA: EXTREMA. Autoritatile au trimis mesaj pe telefoane

Alerta Extrema! Sambata, 8 iunie 2024, autoritatile romane au trimis un mesaj de Alerta de Urgenta: Extrema pe telefoane. Oamenii sunt sfatuiti sa evite deplasarile si sa isi ia masuri de autoprotectie.

„RO- alert: Alerta extrema”

Avertizare meteo- intensificari ale vantului, vijelie puternica, frcvente descarcari electrice, grindina. Perioada de manifestare 15;42 – 16;30. Evitati deplasarile si luati masuri de adapostire si autoprotectie!

Mesajul a fost trimis la ora 15;36.

Publicitate

Sistemul RO-ALERT

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea si alarmarea populatiei in situatii de urgenta, conform prevederilor legale.

Sistemul RO-ALERT este folosit in situatii majore in care viata si sanatatea cetatenilor sunt puse in pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundatii amenintatoare, atac terorist sau alte situatii care ameninta grav comunitatile.

Articolul continuă după reclame

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul Romaniei de catre Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, ca urmare a Ordonantei de urgenta nr. 72 din 5 octombrie 2017.

Functionalitatile Sistemului RO-ALERT

– Difuzarea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul retelelor operatorilor de telefonie mobila;

– Difuzarea rapida a mesajelor catre toti utilizatorii aflati in arealul amenintat chiar in conditii de congestie a retelelor operatorilor de telefonie mobila;

– Afisarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fara a fi necesara vreo interventie a utilizatorului;

– Repetarea ciclica a mesajelor de alertare la intervale de timp;

– Receptarea mesajelor de avertizare si de catre terminalele aflate in roaming pe teritoriul Romaniei;

– Acuratetea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informatiilor furnizate de surse autorizate.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.