Au aparut primele cirese in pietele din Romania. Ireal cat costa un kilogram

In targurile din Constanta au aparut ciresele, chiar daca mai sunt aproape doua luni pana la sezonul lor. Prezenta lor pe tejghele este mai mult decorativa, avand in vedere ca sunt comercializate uneori cu 250 de lei pe kilogram, alteori cu 150 de lei pe kilogram.

Pretul cireselor in Romania este o tema intens dezbatuta in ultimii ani si, in mod socant, a devenit subiect de stupoare, in special la inceputul sezonului, cand costul pe kilogram pare ireal.

In sezonul 2024, ciresele au inceput sa apara in piete. Cu toate acestea, pretul lor este extrem de exorbitant! Mai mult, in acest nou sezon, din cauza pretului incredibil de mare, ciresele au fost vandute chiar si la bucata!

Publicitate

Cat costa o singura cireasa?

In pietele din Constanta si-au facut aparitia ciresele, chiar daca mai sunt aproape doua luni pana la sezonul lor. Prezenta lor pe tarabe este, totusi, mai degraba pentru decor, in conditiile in care sunt comercializate cu 250 de lei pe kilogram, iar negustorii nu par sa aiba intentia sa reduca pretul.

Cu toate explicatiile lor, este clar ca un kilogram de cirese costa acum in Constanta mai mult decat un gram de aur comercializat in magazinele de amanet, acolo unde aurul de 14 k este evaluat la 160-180 de lei pe gram, iar cel de 18 k la aproximativ 210-230 de lei pe gram.

”Foarte bune de privit!”, ”Cele cu carne la pretul aurului”, ”La pretul asta sigur sunt umplute cu… carne!”, ”Le-as manca cu paine sa ma satur pentru un an”, sunt doar cateva dintre comentarii.

Oamenii care trec pe langa taraba cu cirese sunt pur si simplu socati de pret. „Ne multumim sa le privim, inghitim in sec si mergem mai departe”, a marturisit un localnic pentru sursa citata.

Articolul continuă după reclame

Ciresele nu sunt singurele fructe de lux din pietele din Constanta. Cei care nu-si permit ciresele la 250 de lei pe kilogram pot opta pentru ceva mai accesibil, cum ar fi pepenii la „doar” 200 de lei bucata. Asta pentru ca negustorii cer 19,5 lei pe kilogram, iar pepenii sub 8 sau 10 kilograme nu sunt disponibili la vanzare, scrie Replica de Constanta.

Daca doresti sa savurezi cirese inainte de sezonul lor, va trebui sa scoti un salariu minim pe economie pentru un kilogram de trufandale, deoarece pretul fructelor este de-a dreptul prohibitiv in aceasta perioada a anului. Astfel, putini sunt cei care isi permit sa cumpere aceste fructe. Comerciantii, insa, nu sunt descurajati deloc si incearca sa-si promoveze produsele prin orice mijloace.

In ciuda faptului ca sunt putini cumparatori care isi permit acest adevarat lux, comerciantii nu scad deloc preturile, iar atunci cand o fac, starnesc valuri de indignare pe retelele de socializare.

In aceasta perioada a anului, un kilogram de cirese se vinde cu nu mai putin de 250 de lei. In ciuda pretului prohibitiv care ii descurajeaza pe majoritatea cumparatorilor, comerciantii par sa nu fie afectati deloc. Mai mult, unii considera ca pretul este normal, promovandu-si chiar vanzarile prin intermediul retelelor de socializare. Este si cazul unui aprozar din Iasi, care prin intermediul unui videoclip postat pe TikTok ii indeamna pe clienti sa cumpere cirese la pretul de „doar” 249 de lei pe kilogram.

„Dragilor, ieri ati epuizat stocul de cirese de la „rulota cu fructe” din Palas Mall, asa ca astazi am refacut stocul si am adus si in aprozarul nostru cirese la doar 249 de lei kilogramul. Va asteptam!””, se arata in inregistrarea postata pe TikTok.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.