Anuntul oficial facut de ministrul Marius Budai. Cand se platesc pensiile in aprilie 2023

In conformitate cu anuntul oficial facut de ministrul muncii Marius Budai, pensionarii vor primi pensiile in aprilie 2023 mai devreme decat de obicei, astfel incat sa aiba timp sa se pregateasca de sarbatori.

Potrivit explicatiilor ministrului Budai, postasii vor livra pensiile inainte de data obisnuita, respectiv cel tarziu pe 11 aprilie 2023, pentru ca toti pensionarii sa poata beneficia de banii asteptati si sa-si cumpere bunatati pentru o masa imbelsugata.

Cand se platesc pensiile in aprilie 2023

Publicitate

Conform informatiilor prezentate de Romania TV, si persoanele care primesc pensiile prin intermediul cardului bancar vor primi banii mai devreme decat de obicei. Mai exact, pensiile vor fi virate pe card in data de 10 aprilie, in loc de data de 12 a fiecarei luni. Aceasta schimbare a fost facuta pentru a multumi pe toata lumea si a veni in sprijinul romanilor care asteapta cu nerabdare sa-si primeasca pensiile.

Cand intra pe card voucherele de 250 de lei pentru alimente

De asemenea, peste 2.4 milioane de romani vor primi vouchere in valoare de 250 de lei pentru a face cumparaturi in Saptamana Mare, prin intermediul programului „Sprijin pentru Romania”. Autoritatile au luat in calcul si aceasta situatie, astfel incat sa poata incarca cardurile romanilor nevoiasi cu aceasta suma din timp. Voucherele vor fi transmise in cadrul transelor aferente lunii aprilie.

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos, a declarat ca in Saptamana Mare vor fi incarcate, in avans, cardurile de alimente din cadrul programului „Sprijin pentru Romania” cu transa de 250 de lei aferenta lunii aprilie.

„Pana in sarbatorile pascale, incarcam voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru ca Guvernul Romaniei, in sedinta de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare si incarcarea lor cu cei 250 de lei pana la sarbatorile de Pasti. (…) In acest fel, in Saptamana Mare, incarcam cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care ii avem in cadrul programului Sprijin pentru Romania. (…) Am fixat ca si termen data de 13 aprilie, sa se poata folosi oamenii si sa cumpere cele necesare pentru sarbatorile de Pasti”, a anuntat Marcel Bolos.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.