Alexandru Rafila, anunt despre certificatul verde: „Nu trebuie sa fim ipocriti”

Noul ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a specificat ca denumirea de certificat verde nu trebuie extinsa si asupra noului document pe care autoritatile incearca sa-l impuna. Dupa o discutie cu toti reprezentantii cultelor, la care a participat si premierul Nicolae Ciuca, Rafila a declarat ca discutiile pornesc de la principiul ca oamenii un trebuie obligati sa se vaccineze, ci convinsi.

Alexandru Rafila, anunt despre certificatul verde:

„Noi vrem sa modificam aceasta denumire de certificat verde, care e un document ce permite deplasarea intre staele spatiului european, noi vorbim de un certificat de utilizare interna, care sa ajute la limitarea efectelor pandemiei.

Articolul continuă după reclame

”Eu cred ca nu trebuie sa fim ipocriti in primul rand. Certificatul Covid nu trebuie sa fie un document in spatele caruia sa se ascunda obligativitatea vaccinarii. Eu cred ca trebuie sa fim sinceri cu populatia, sa explicam si nu sa obligam. Vom discuta, nu trebuie sa luam o decizie discretionara, ci una bazata pe dialog si intelegere din partea tuturor”, a declarat Alexandru Rafila.

Publicitate

Avertismentul lui ministrului Sanatatii:

„Dumneavoastra vorbiti despre certificat, eu vorbesc despre comportamentul lipsit de responsabilitate al unor oameni. Am vazut concerte la care oamenii se inghesuiau, nu purtau masca. Am vazut manifestari in aer liber unde oamenii nu purtau masca si lucrul asta nu este in regula.

Faptul ca scade incidenta nu trebuie sa ne faca sa lasam garda jos, dimpotriva, vrem sa avem sarbatori linistite si pentru lucrul asta trebuie sa lucram cu totii”, a spus mai spus noul ministru al Sanatati.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.