Alerta in Romania! Ministerul Sanatatii, anunt oficial despre cei trei romani depistati pozitiv la COVID-19 dupa ce au fost adusi in tara din Africa de Sud

Alerta in Romania! Ministerul Sanatatii a facut anuntul oficial despre cei trei romani depistati pozitiv la COVID-19 dupa ce au fost adusi in tara din Africa de Sud.

„Procesul de secventiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizeaza in mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. In urma primelor teste, la doua dintre cele 3 persoane testate exista o suspiciune inalta pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sanatate buna si se afla in izolare si monitorizare”, a anuntat Ministerul Sanatatii joi, intr-o informare oficiala.

Publicitate

„11 state europene si 70 de cazuri… nu peste mult timp si in Romania se vor inregistra astfel de cazuri. Mobilitatea este prea mare astfel incat sa credem ca tara noastra va fi evitata”, a explicat Alexandru Rafila.

Articolul continuă după reclame

Anuntul OMS, despre varianta Omnicron

„Peste 99% din cazurile din intreaga lume se datoreaza variantei Delta si mai multe decese au loc la persoanele nevaccinate. Cred ca aceasta este prioritatea noastra in timp ce asteptam sa aflam mai multe despre varianta Omicron”, a declarat luni, la CNBC, Soumya Swaminathan, cercetator sef al OMS.

„Profilul mutatiilor sugereaza cu tarie ca va avea un avantaj in ceea ce priveste transmisibilitatea si ca ar putea eluda protectia imunitara pe care ati putea-o obtine, de exemplu, de la un anticorp monoclonal sau in convalescenta, dupa ce o persoana a fost infectata si, posibil, chiar impotriva unora dintre anticorpii indusi de vaccin”, a declarat si dr. Anthony Fauci.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.