Alerta METEO! Vin ploi, lapovita, ninsori si vant puternic

Alerta METEO! ANM a emis o noua informare meteorologica. Potrivit meteorologilor, fenomenele vizate sunt intensificari temporare ale vantului si zapada spulberata la munte, ploaie, lapovita si ninsoare.

INFORMARE METEOROLOGICA

Interval de valabilitate: 02 decembrie, ora 20 – 04 decembrie, ora 10

Fenomene vizate: intensificari temporare ale vantului si zapada spulberata in zona montana inalta, precipitatii moderate cantitativ sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare

Publicitate

Zone afectate: conform textului

Articolul continuă după reclame

In intervalul mentionat vantul va avea intensificari la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depasi temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depasi 90…100 km/h spulberand zapada.

Intensificari ale vantului vor fi si in regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local si temporar si in restul teritoriului, cu viteze in general de 45…55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitatiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile si local se va depune strat nou de zapada. Precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si pe arii restranse ninsoare se vor semnala in vest, centru si nord, iar in noaptea de vineri spre sambata (3/4 decembrie) si in est si sud. Cantitatile de apa vor depasi izolat 10…15 l/mp indeosebi in zonele de munte.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.