Alerta METEO. ANM anunta COD PORTOCALIU si galben de vijelii, ploi torentiale si grindina

Administratia Nationala de Meteotologie a emis avertizare cod galben si portocaliu pana pe 23 august, ora 22:00.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: pana pe 23 august, ora 22:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata, ploi insemnate cantitativ, vijelii si grindina

Publicitate

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Oltenia, Transilvania, Maramures, Muntenia, Dobrogea si la munte, cea mai mare parte a Moldovei si local in Crisana si Banat. Vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si pe alocuri vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp.

Nota: In regiunile sud-estice disconfortul termic va fi in continuare ridicat.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: pana pe 23 august, ora 22:00

Fenomene vizate: ploi abundente

Zone afectate: conform textului si hartii

In nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei si sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torentiale. In intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa de 40…50 l/mp si pe arii restranse de peste 60…70 l/mp.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.