Mihai Voropchievici a dezvaluit care sunt cele 7 locuri energetice din Romania cu puteri magice. Unde trebuie sa mergeti pentru a va incarca cu energie pozitiva

Numerologul Mihai Voropchievici a dezvaluit la Antena 3 care sunt punctele energetice aflate pe teritoriul Romaniei, asa numite “guri de rai”, locuri despre care se spune ca au puteri magice.

Exista 15 astfel de puncte energetice pe toata Terra, dintre care sapte, doar in Romania.

Povestile din popor au sugerat intotdeauna ca exista unele locuri asa numite “sacre”, in perimetru carora se intampla fel de fel de lucruri neobisnuite, insa acum specialistii sustin aceste povesti.

Cele 15 puncte energetice majore ale Planetei (chakre) sunt dispuse sub forma unei spirale al carei capat se afla in Romania, fiecare din cele sapte puncte din tara noastra avand un corespondent in istoria veche a acestor locuri.

Publicitate

De altfel, Romania este cunoscuta ca fiind zona cu cele mai multe puncte energetice de pe Glob.

1. Triunghiul divin Omu-Babele-Sfinxul

Cel mai cunoscut triunghi energetic in Romania are si o putere incalculabila, conform relatarilor periodice despre conuri de lumina alb-laptoasa, care par ca se rotesc ca un vortex de nori, amplificand perceptia extrasenzoriala.

Specialisti sustin ca semnalele radio ce vin dinspre interiorul muntelui se amplifica in acele perioade.

2. Bucegi – Varful Doamnei – Gura de Rai

Tot in Bucegi exista o zona de un kilometru patrat in care organismul uman nu resimte oboseala, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc.

Demonstratia a fost facuta experimental, in 1999, de un institut de cercetari particular din Bucuresti, care fusese angajat de o firma straina sa studieze subteranul. E vorba despre o panta pe care se manifesta o anomalie magnetica atipica – o adevarata „Gura de Rai”, asa cum este descrisa in mitologia autohtona.

Pe langa simbolismul conceptului pe care il invata si copiii de scoala generala, „Gurii de Rai” i s-a adaugat si o imagine fizica, concreta, un loc cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, cu efecte terapeutice exceptionale.

3. Pestera „fara capat” Polovragi

In alt loc geoenergetic este Polovragi, Targu Jiu, acolo unde se crede ca Zamolxis ii invata pe vraci tehnici de tamaduire a sufletului si trupului (poli-vraci). Bioenergoterapeutii considera Polovragiul cel mai bun loc pentru tonifierea generala a organismului.

Pestera Polovragi a fost modelata de apele Oltetului in banda de calcare jurasice din sudul muntilor Parang si Capatanii, lata de 1-1,5 km, aici avandu-si obarsia si un izvor carstic ce apare, in chei, chiar in dreptul portalului pesterii.

Se spune ca aici, vracii prelucrau o planta rara, numita povraga, polvraga, sau polovraga, intrebuintata in popor ca remediu impotriva bolilor.

Este posibil ca denumirea localitatii si implicit a pesterii si manastirii, sa fie de origine dacica, cuprinzand in sine o criptograma nedescifrata inca, despre vreo conceptie a stramosilor nostri referitoare la credinta lor religioasa sau la practicile medicale atat de raspandite in viata lor.

Aceasta legenda este consemnata si de Alexandru Vlahuta in „Romania Pitoreasca”, 1901, prin descrierea zeului protector Zamolxe care indemna poporul dac la lupta, pentru apararea gliei stramosesti impotriva cotropitorilor, iar „stropii ce se preling si picura si azi din steiurile acestea sunt lacrimile lui”, care deplang soarta poporului dac cucerit de romani.

Cronologia istorica se incheie cu Izvorul Sperantelor, un gur care nu seaca niciodata, din spatele caruia ne „priveste” Maica Domnului cu Pruncul in brate, poate cea de la manastirea vecina, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

4. Panteonul de la Cascioarele

Cercetatorul Gheorghe Serbana indica o alta zona a “uriesilor”, Panteonul de la Cascioarele, o vatra primara a civilizatiei. “La Cascioarele a inceput Istoria, care se trage de la Istru!”, sustine acesta. „Aici a existat o minunata civilizatie a zeilor tatani ai omenirii.

Aici au fost gasite necropole de uriesi si pietre cu inscriptii ciudate, cu linii ce parca delimiteaza zone numai de stravechi stiute.

Cu aparatura moderna se poate constata o zona geoenergetica deosebita si o acustica nemaipomenita. Cine doarme noaptea aici, in zona Panteonului de la Cascioarele, aude clar si Soaptele oamenilor de pe malul celalalt al Baltii Izvorului Catalui”, afirma Serbana.

La Cascioarele au fost descoperite doua uimitoare coloane rotunde din ceramica, goale pe interior, avand o inaltime de 2,30 de metri si un diametru de 0,50 metri, aflate in interiorul unei constructii de 72 de metri patrati, compusa din doua camere cu pereti ornati cu figuri serpentiforme si semicercuri, pe un fond ocru.

Coloanele erau pictate si ele cu serpentine, in ocru. Datarea Panteonului de la Cascioarele, facuta de arheologi romani, indica 4.500 i.e.n. Specialista Maria Gimbutas il dateaza la 5.300 i.e.n.

Tot aici s-au gasit modelele din teracota ale sanctuarelor, care prezinta un rafinament arhitectonic pe care templele elene il vor atinge dupa mii de ani, iar civilizatia sumeriana, considerata de istoria modiala cea mai veche… abia dupa alte 2 milenii.

Coloanele nu aveau functionalitate arhitectonica, ci reprezentau „tatana lumii”, dupa cum se exprima taranii si astazi – adica Axa Divinitatii cu lumea.

5. Simleul Silvaniei – Salaj – Dacidava

Dincolo de legende si perceptii extrasenzoriale, Simleul Silvaniei a captat atentia arheologilor ca urmare a descoperirii unei cantitati uriase de tazaure, cu o valoare inestimabila, mai ales ca niciunul nu se afla in posesia autoritatilor romane, neputand fi explorate sau popularizate suficient.

6. Muntii Rarau – Campulung Moldovenesc

Mai multe surse afirma ca in zona de referinta Rarau– Pietrele Doamnei –Giumalau activeaza un urias vortex prin care se fac infuzii vibrationale, unii initiati considerand ca este locul cel mai potrivit pentru atingerea unor inalte stari de constiinta.

Dincolo de ezoterimsul relatarilor numerosilor turisti spirituali care frecventeaza zona, tehnicienii sustin ca un efect important asupra organismului uman l-ar putea avea chiar compozitia sisturilor cristalne (cloritice, sericitice, cuartite, porfiroide, calcare cristaline si gnaisuri oculare).

7. Sarmisegetuza – orasul subteran predacic

Surse neoficiale transformate in adevarate legende contemporane preluate pe sute de bloguri sustin ca la inceputul anilor ‘90, subsolul din zona Gradistei ar fi fost scanat de un satelit rusesc.

In 2001, generalul de divizie in retragere, Vasile Dragomir, care sustinea ca facuse parte din echipa de cercetatori, declara pentru un ziar central ca in zona Vartoape fusesera detectate, pe o suprafata de 4 km patrati, 75 de gropi conice, de dimensiuni diferite, precum si incinte paralelipipedice, modificate de mana omului, care comunicau intre ele, dar si cu platoul de deasupra prin drumuri antice.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.