Alerta ANM! Romania, lovita de un val de aer polar. Meteorologii anunta ninsori, viscol si temperaturi negative

Alerta ANM. Meteorologii au anuntat ca un val de aer polar aduce in Romania ninsori, viscol si temperaturi de pana la -10 grade Celsius, in urmatoarele zile.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua avertizari de cod galben de viscol si ninsori pentru perioada 22-24 ianuarie si 23-24 ianuarie.

„Ne vom afla sub influenta unei mase de aer polar. Se va extinde si se va intensifica. Temperaturile vor deveni negative in mare parte din tara. Noaptea va fi caracterizata de o vreme geroasa, insemnand minus 10 grade sau chiar mai mult.

Cel mai rece va fi luni, cand maximele vor fi in general negative, de la -8 in centrul tarii, pana la -3 grade in partea sudica. Vantul va prezenta intensificari nu doar in zonele montane.

In asociere cu temperaturile scazute, temperaturile reale resimtite vor fi cu mult mai mici”, a declarata meteorologul ANM Alina Serban la Antena 3.

In perioada 22-24 ianuarie vor fi viscol si ninsori insemnate cantitativ. Fenomenele meteo extreme se vor manifesta incepand de la ora 17:00 si pana pe 24 ianuarie la ora 10:00.

Romania, lovita de un val de aer polar. Unde va ninge in urmatoarele zile

„In intervalul mentionat, in Carpatii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vantul va avea intensificari, cu rafale ce vor depasi 80…100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusa. Ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat nou de zapada, local consistent”, au anuntat meteorologii.

Pentru perioada 23 ianuarie, ora 10:00 – 24 ianuarie, ora 10:00, ANM anunta ninsori temporar viscolite. Cea mai afectata zona va fi jumatatea vestica a Moldovei, local in Carpatii Orientali si Occidentali.

In intervalul mentionat, in jumatatea vestica a Moldovei, local in Carpatii Orientali si Occidentali, temporar va ninge viscolit, iar la rafala vor fi viteze in general de 50…70 km/h.

Ninsori slabe si vant in general moderat (40…50 km/h) vor fi si in estul Moldovei si al Munteniei si pe arii restranse in Dobrogea.

In Bucuresti, in perioada 22 ianuarie ora 17:00 – 23 ianuarie, ora 08:00, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de -6…-4 grade, mai scazuta in zona periurbana.

In perioada 23 ianuarie ora 08:00 – 24 ianuarie ora 10:00, vremea va fi rece, astfel ca temperatura maxima va fi de 0…1 grad, iar cea minima de -7…-5 grade. Cerul va avea innorari, trecator va ninge slab, iar vantul va deveni in general moderat (35…40 km/h).