Alerta ANM! Meteorologii au schimbat prognoza. Cod galben viscol si ninsori abundente

Alerta ANM! Meteorologii anunta ca ninsorile si ploile se extind in intreaga tara. ANM a emis o informare meteorologica si un cod galben pentru mare parte din tara.

Informarea meteorologica  va fi in vigoare pana miercuri, ora 18.00.

In acest interval, aria precipitatiilor se va extinde dinspre sud-vest si va cuprinde toate regiunile si se vor acumula cantitati ce vor depasi 15…20 l/mp si pe arii restranse, in special in jumatatea de sud-est, 30…40 l/mp.

In zonele de deal si de munte si local in centrul, nordul si nord-estul tarii vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsori si lapovita, iar in regiunile sudice si sud-estice vor predomina ploile.

Se va forma polei pe arii restranse in Transilvania si Moldova.

Incepand din a doua parte a zilei de marti (07 decembrie) vantul se va intensifica in est, sud-est, in extremitatea de sud-vest si temporar in zona montana inalta, in general cu viteze de 45…55 km/h.

Din dimineata zilei de miercuri (08 decembrie) aria precipitatiilor se va restrange spre regiunile estice si sud-estice.

Cod galben de vant, ninsori abundente si viscol.

Incepand de marti ora 6.00 si pana miercuri la ora 18.00 va intra in vigoare un Cod galben de ninsori si viscol in sudul si estul Transilvaniei, nordul si centrul Moldovei si zona de munte. Vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare.

Se va depune strat de zapada pe alocuri consistent, indeosebi in zona montana si submontana. In zona montana inalta, iar pe arii restranse si in Moldova, vor fi intensificari ale vantului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea. Judetele vizate sunt Suceava, Bistrita-Nasaud, Neamt, Harghita, Mures, Brasov, Covasna, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Mehedinti, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Caras Severin, Hunedoara , Botosani, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea si Buzau.