Alerta ANM. Meteorologii anunta cod galben si portocaliu de vreme severa. Zonele vizate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod galben si portocaliu de vreme severa.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: pana pe 22 august, ora 12:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata, ploi insemnate cantitativ

Publicitate

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, la inceput in Banat, apoi in extindere in jumatatea sud-vestica a teritoriului. Vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si pe alocuri vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25…40 l/mp si pe arii restranse 50…70 l/mp.

Nota: astfel de fenomene se vor semnala astazi  in Maramures si in restul Transilvaniei si al Munteniei. Gradul de instabilitate atmosferica se va mentine accentuat pana la mijlocul saptamanii viitoare.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: pana pe 22 august, ora 12:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica accentuata, ploi abundente

Zone afectate: conform textului si hartii

In Banat, Oltenia, sudul Crisanei si sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, care se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina. In intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa de 40…50 l/mp si pe arii restranse de peste 70…90 l/mp.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.