Adolescentul care a urmarit avionul lui Elon Musk urmareste acum avioanele oligarhilor rusi

Jack Sweeney , un adolescent din Florida care urmareste online avionul privat al lui Elon Musk, are o noua tinta pe tema aviatiei: oligarhii si miliardarii rusi.

Tanarul de 19 ani, care a respins oferta de 5.000 de dolari a lui Musk de a-si sterge contul de Twitter, a lansat recent doua noi handle-uri automate Twitter — @RUOligarchJets si @Putinjet — in urma invaziei Rusiei in Ucraina. Cele doua profiluri au strans aproape 300.000 de urmaritori combinati si ofera actualizari aproape live ale miscarilor avioanelor private, impreuna cu imagini cu hartile care le localizeaza, scrie CNN.

Sweeney a declarat pentru Wall Street Journal ca oamenii i-au spus de mult sa inceapa astfel de conturi de Twitter, iar aceste solicitari au crescut dupa ce sanctiunile i-au vizat pe cei mai bogati din Rusia.

Publicitate

Oligarhii Rusiei se confrunta cu haosul economic acasa si pedepsiti de Occident dupa ce presedintele Vladimir Putin a ordonat trupelor sale sa intre in Ucraina. Statele Unite si aliatii sai au raspuns sanctionand persoanele bogate care sunt aproape de Kremlin.

„Avioanele pe care le au acesti oligarhi sunt absolut nebunesti”, a spus Sweeney intr-un interviu pentru Bloomberg. Cei mai bogati din tara calatoresc cu avioane de dimensiuni comerciale precum un Airbus A319 si Boeing 737.

„Avioanele lor sunt uriase in comparatie cu alte avioane”, a spus el.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.