Ministerul rus al Apararii recunoaste victimele militare in Ucraina

Purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, generalul-maior Igor Konasenkov a declarat miercuri ca 498 de militari rusi au fost ucisi de la invadarea Ucrainei si 1.597 au fost raniti.

„Din pacate, avem pierderi in randul tovarasilor nostri care participa la operatiune”, a spus Konasenkov intr-un briefing difuzat de televiziunea de stat, citat de CNN.

Adunarea Generala a ONU a votat pentru a condamna invadarea Ucrainei de catre Rusia

Adunarea Generala a Natiunilor Unite tocmai a votat cu o majoritate covarsitoare pentru a condamna invadarea Ucrainei de catre Rusia. A fost un denunt global rasunator din partea lumii impotriva Rusiei.

Votul a fost de 141 de natiuni in favoarea miscarii si cinci natiuni au fost impotriva, cu abtinerea a 35 de tari.

Pe masura ce rezultatele au fost plasate pe ecranul din camera, s-a aplaudat in picioare.

Rezultatul, desi nu este obligatoriu din punct de vedere juridic, are o oarecare greutate politica la nivel global, desi este indoielnic daca va schimba agresiunea militara a Moscovei.

Rezolutia „cere, de asemenea, ca Federatia Rusa sa isi retraga imediat, complet si neconditionat toate fortele militare de pe teritoriul Ucrainei in cadrul granitelor sale recunoscute international”.

Inainte ca rezolutia sa fie supusa la vot, ambasadorul ucrainean Sergiy Kyslytsya a primit aplauze din partea Camerei Adunarii Generale a ONU.