A fost confirmat al doilea caz de variola maimutei in Romania!

Ministerul Sanatatii anunta ca a fost diagnosticat un nou caz de variola maimutei in Romania. Este vorba despre un barbat de 32 de ani.

Barbatul s-a prezentat la o clinica medicala din Bucuresti saptamana trecuta iar investigatiile de laborator au confirmat astazi ca pacientul este infectat cu variola maimutei. „Starea barbatului este buna si acesta va ramane in izolare. A fost declansata ancheta epidemiologica pentru stabilirea contactilor directi”, anunta ministerul Sanatatii, potrivit Digi 24.

Primul caz de variola maimutei a fost anuntat de ministerul Sanatatii marti, la un barbat in varsta de 26 de ani din Bucuresti. Boala a debutat in urma cu 4 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital in cursul noptii precedente. Starea barbatului este buna. Pacientul primeste tratament simptomatic si se afla in izolare. Se pare ca barbatul s-a infectat de la o persoana apropiata care a calatorit in ultima perioada in mai multe tari din Europa, unde exista numeroase cazuri de infectie cu variola maimutei.

Publicitate

Variola maimutei nu se raspandeste cu usurinta intre persoane si necesita un contact apropiat. Virusul intra in organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gura si prin fluide corporale.

Principalul mod in care poate fi raspandit este in timpul contactului fizic apropiat si prelungit cu o persoana care are variola maimutei.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.