Zelenski a facut anuntul: „Nu este vorba despre mine”

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, i-a acuzat joi pe Vladimir Putin si pe toti soldatii rusi, „de sus pana jos”, ca sunt niste criminali de razboi, potrivit BBC. Liderul ucrainean spune ca vizita la Bucha, orasul de langa Kiev unde sute de civili au fost ucisi de rusi, s-a incheiat cu un sentiment puternic de ura fata de armata rusa.

Zelenski a vorbit, in interviul acordat BBC, despre recenta sa vizita la Bucha, unde sute de civili au fost gasiti morti dupa ce orasul a fost recucerit de catre fortele ucrainene.

Liderul de la Kiev a marturisit ca ceea ce a vazut acolo a ingustat si mai mult posibilitatea unor negocieri de pace cu rusii.

„Nu este vorba despre mine – este vorba despre Rusia. Ei nu vor mai avea multe sanse sa vorbeasca cu noi”, a afirmat liderul de la Kiev. Zelenski a mai declarat ca a „experimentat intregul spectru de emotii” in timpul vizitei de saptamana trecuta de la Bucha, dar a incheiat ziua cu „nimic altceva decat ura fata de armata rusa”.

Publicitate

Publicitate

Liderul ucrainean i-a acuzat pe presedintele Vladimir Putin si pe restul armatei ruse, „de sus pana jos”, ca sunt criminali de razboi.

Zelenski: Este posibil ca zeci de mii de oameni sa fi murit in Mariupol

In acelasi interviu, Volodimir Zelenski a discutat si despre orasul portuar Mariupol din sudul tarii – un obiectiv strategic pentru presedintele rus Vladimir Putin -, care a fost deja devastat de bombardamentele rusesti din ultimele saptamani.

Liderul de la Kiev crede ca este posibil ca zeci de mii de oameni din acest oras sa fi fost ucisi pana acum.

„Avem, de asemenea, informatii ca, pe langa acesti zeci de mii de morti, multi au disparut”, a spus presedintele ucrainean. „Stim ca actele lor au fost inlocuite. Li s-au dat pasapoarte rusesti si au fost dusi departe in Rusia – unii in lagare, altii in orase. Nimeni nu stie ce se intampla cu acesti oameni. Nimeni nu stie cati dintre ei au fost ucisi”, a mai declarat Zelenski, pentru postul britanic.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.