Meteorologii anunta ca vremea se schimba radical. Cum va fi de Florii si Paste

Meteorologii anunta ca duminica, de Florii, vremea se schimba radical. Potrivit ANM, temperaturile vor scadea cu pana la 18 grade Celsius iar la munte va ninge abundent si va fi viscol.

Un  val de aer polar care va patrunde in zona tarii noastre incepand de sambata seara prin Nord-Vestul si centrul tarii. In zonele respective temperaturile vor incepe sa scada si vor fi si precipitatii, predominant ploi, insa in zonele inalte putem vorbi de lapovita si ninsoare.

Publicitate

Potrivit specialistilor ANM, in zona dealurilor din Muntenia si Transilvania se v depune si un strat de zapada.

Publicitate

Momentan, in zona Romaniei actioneaza o masa de aer cald. Astfel, in zona de est a tarii noastre, temperatura va ajunge pana la 27 de grade Celsius. In restul zonelor tarii temperaturile vor depasi 20 de grade Celsius.

Sambata, maximele se vor opri la 25 de grade Celsius insa scaderea temperaturilor va fi brusca pe parcursul zilelor de duminica si luni cand maximele vor porni de la 2 grade Celsius si vor ajunge pana la cel mult 12 grade.

Meteorologii caracterizeaza finalul acesta de saptamana, cu temperaturi extrem de scazute, ca fiind unul deosebit de rece pentru aceasta perioada.

Pe parcursul noptilor, temperaturile vor fi preponderent negative.

Acest episod de ploi si ninsori va fi insotit de intensificari de vant care vor spori senzatia de frig.

Saptamana viitoare incepe tot cu vreme rece pentru ca valul de aer polar va mai ramane in zona tarii noastre cel putin pana miercuri. Incepand de joi, meteorologii spun ca va incepe sa se incalzeasca.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.