Lovitura crancena pentru Putin. Nu s-a mai intamplat asa ceva de la Al Doilea Razboi Mondial

Lovitura crancena pentru Putin. Crucisatorul „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagra s-a scufundat, informeaza agentia rusa Ria Novosti, care citeaza ministerul rus al Apararii.

„In timpul remorcarii crucisatorului Moscova catre portul de destinatie, nava si-a pierdut stabilitatea din cauza avariilor suferite de corpul navei, ca urmare a incendiului provocat de detonarea munitiei la bord. In conditiile unei mari agitate, nava s-a scufundat”, se arata intr-un comunicat al ministerului rus al Apararii, preluat de Ria Novosti.

Autoritatile ucrainene au anuntat joi ca au lovit crucisatorul Moscova cu rachete „Neptun”, provocandu-i pagube grave. Pe de alta parte, Ministerul rus al Apararii a sustinut ca nava a fost evacuata in urma unui incendiu la bord care a provocat explozia munitiei, scrie Digi24.

„Echipajul a fost evacuat catre alte nave Flotei Marii Negre din zona.

Se fac aranjamente pentru a tracta crucisatorul. Cauza incendiului este in curs de cercetare”, au declarat oficialii rusi.

In cursul aceleiasi zile au aparut imagini care ar arata crucisatorul „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse de la Marea Neagra, imediat dupa ce a luat foc . Imaginile au fost difuzate de o agentie din Turcia.

Moscova” este exact nava care le-a cerut granicerilor ucraineni de pe Insula Serpilor sa se predea si care a primit in replica celebra injuratura „Russian warship, go fuck yourself”.

Scufundarea crucisatorului „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagra, are o puternica valoare simbolica si militara.

„Moscova”, fosta nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagra, lansata la apa in 1983, sub numele „Gloria”. Armamentul principal de la bordul navei este constituit din 16 lansatoare de rachete Vulkan P-1000.

Conform analistilor consultati de CNN, crucisatorul Moscova este cea mai mare nava, din punct de vedere al tonajului, scufundata de la al Doilea Razboi Mondial si pana in prezent si este cea mai mare pierdere navala suferita de Rusia (ca mostenitoare a URSS) din 1945 si pana in prezent.