Zelenski, apel disperat dupa atacul de la centrala nucleara de la Zaporojie: „Europa, trezeste-te! Este sfarsitul tuturor. Sfarsitul Europei. ”

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut liderilor europeni sa previna „sfarsitul Europei” din cauza amenintarii cu o explozie la centrala nucleara din regiunea Zaporojie, noteaza pravda.com.ua.

„Europa trebuie sa se trezeasca.

Cea mai mare centrala nucleara din Europa este in flacari chiar acum.

Publicitate

Tancurile rusesti impusca unitati nucleare. Acestea sunt rezervoare echipate cu camere termice, adica ei stiu unde sa traga. Se pregateau pentru asta.

Fac un apel la toti… care cunosc cuvantul Cernobil…

Rusia vrea sa repete acest lucru si o repeta deja, dar de 6 ori mai mult.

Articolul continuă după reclame

Europeni, treziti-va, va rog. Spune-le politicienilor tai: trupele ruse bombardeaza o centrala nucleara in Ucraina. Centrala nucleara de la Zaporojie…”

„Avertizam pe toata lumea: niciun stat nu a tras vreodata asupra centralelor nucleare.

Este pentru prima data in istoria noastra, in istoria omenirii, cand statul terorist a recurs la teroarea nucleara.

Propagandistii rusi au amenintat ca vor acoperi lumea cu cenusa nucleara. Acum nu este o amenintare – acum este o realitate.

Armata rusa trebuie oprita imediat.

Striga politicienilor tai: Ucraina are 15 unitati nucleare.

Daca exista o explozie, este sfarsitul tuturor. Sfarsitul Europei. Aceasta este evacuarea Europei.

Numai o actiune europeana imediata poate opri trupele ruse.

„Nu permiteti Europei sa moara din cauza catastrofei de la centrala nucleara”.

Ministrul de Externe al Ucrainei Dmytro Kuleba a subliniat ca daca ZNPP va exploda, consecintele vor fi de 10 ori mai grave decat la Cernobil.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.