Zelenski, anunt de ultima ora: „Facem apel la toate tarile lumii”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca protectia capitalei tarii, Kiev, este „prioritatea cheie” pentru stat.

„Harkov si Kiev sunt in prezent cele mai importante tinte pentru Rusia. Teroarea este menita sa ne destrame. Pentru a ne sparge rezistenta. Ei se indreapta spre capitala noastra, precum si spre Harkov”, a spus el intr-un mesaj pe Facebook marti.

„Prin urmare, astazi apararea capitalei este prioritatea cheie pentru stat”, a spus Zelensky.

Kievul este special. Daca protejam Kievul, vom proteja statul. Aceasta este inima tarii noastre. Si trebuie sa bata in continuare. Si va continua sa bata, astfel incat viata sa triumfe.”
In mesajul sau catre ucraineni, Zelensky a descris si atacul de marti asupra pietei centrale din Harkov drept un act de teroare.

„Aceasta este teroarea impotriva orasului, aceasta este teroarea impotriva Harkovului, teroarea impotriva Ucrainei. Nu a existat nicio tinta militara in piata”, a spus Zelensky, citat de CNN.

„Racheta catre piata centrala este o teroare de-a dreptul, nedisimulata. Nimeni nu va ierta. Nimeni nu va uita. Aceasta lovitura de la Harkov este o crima de razboi”.

Facem apel la toate tarile lumii sa raspunda imediat si eficient la aceasta tactica criminala a agresorului si sa declare ca Rusia comite terorism de stat. Cerem responsabilitatea deplina pentru teroristi in instantele internationale”, a spus Zelensky.