Zelenski a facut anuntul chiar de Paste: „Nu avem alta optiune”

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei a faacut declaratii cutremuratoare:

„Cifrele sunt tragice… ceea ce avem sunt cifre aproximative. Credem ca o jumatate de milion de persoane au fost deportate din teritoriile ocupate in Rusia sau in teritoriile (controlate de Rusia) din est.

In ceea ce priveste copiii, nu avem un numar exact, imi amintesc doar ca este vorba de aproximativ 5.000. Ceea ce au facut a fost nazism, au violat copii, toate aceste violuri, nu este doar o manifestare, este nazism”, a declarat Zelenski.

„Trebuie sa ma intalnesc cu presedintele Federatiei Ruse. Vreau ca el sa fie judecat? Nu ca as vrea eu, dar toti cei care au dat acele ordine rusinoase, toti vor fi judecati de un tribunal, sunt convins de acest lucru. Dureaza ani de zile, dar vom astepta, daca cineva ca mine nu traieste suficient de mult, copiii nostri vor trai suficient de mult.

Nu iau in considerare o posibilitate in care (SUA si Marea Britanie) vor inceta sa furnizeze arme. Nu avem alta optiune decat sa luptam pentru pamantul nostru si sa il recuperam. Nu iau in considerare o altfel de alternativa„, a mai spus Volodimir Zelenski.