Mesajul lui Zelenski de Paste a facut inconjurul lumii: „Ai grija de mamele noastre”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, intr-un mesaj difuzat de Pastele ortodox ca „raul” nu va putea distruge Ucraina si s-a rugat pentru o „copilarie, tinerete si batranete fericite” pentru toti copiii ucraineni.

„Credem in continuare in victoria Ucrainei si suntem convinsi ca nu vom fi distrusi de nicio hoarda ori rau”, a spus Zelenski, in mesajul video din fata celebrei catedrale Sfanta Sofia din Kiev, la exact doua luni dupa lansarea invaziei fortelor ruse.

„Da-Le fiecarui baiat si fiecarei fete o copilarie, o tinerete si o batranete fericite, sa uite macar un pic din copilaria ingrozitoare din timpul razboiului. Ai grija de mamele noastre, da-le putere celor care asteapta un fiu sau o fiica sa se intoarca din razboi, da-le forta celor care din pacate nu-si vor vedea copilul intors de pe front”, a spus Zelenski, potrivit Agerpres.

Consilierul prezidential Mihailo Podoliak a afirmat la randul sau duminica pe Twitter ca fortele ruse continua sa bombardeze Mariupolul si a indemnat Moscova sa accepte un „armistitiu real de Paste”.

Acesta a cerut totodata stabilirea „imediata” a unui coridor umanitar pentru civili si organizarea unei runde speciale de negocieri pentru a facilita „schimbul de soldati si civili”.