WhatsApp Web sau Telegram Web: Care sunt diferentele dintre ele si pe care sa o folositi

Daca exista un lucru care nu a incetat sa evolueze de-a lungul anilor, acesta este modul in care comunicam. Si, aparitia smartphone-urilor nu este straina de acest lucru! Intr-adevar, au aparut multe aplicatii de mesagerie instantanee. WhatsApp si Telegram, fiind cele mai populare. Dar utilizarea lor nu se limiteaza la smartphone-uri. Fiecare are propria versiune web. Deci, care sunt diferentele dintre cele doua?

Care este diferenta dintre WhatsApp web si Telegram web?

Fara indoiala, WhatsApp si Telegram sunt printre cele mai utilizate servicii de mesagerie instantanee din intreaga lume. Desi sunt disponibile pe smartphone-uri, aceste doua aplicatii au si propria lor versiune web. Prin urmare, si daca esti genul care sa petreaca mult timp pe laptop, ar fi bine sa fii atent la versiunile web oferite de aceste aplicatii diferite . Intr-adevar, fiecare are propriile caracteristici, astfel incat in ​​cele din urma puteti determina care dintre ele vi se potriveste cel mai bine.

Publicitate

Cele doua versiuni web ofera elementele esentiale, dar difera in cateva puncte!

Functia principala a unei aplicatii de mesagerie instantanee este de a putea trimite si primi mesaje si asta ofera si versiunile web ale WhatsApp si Telegram. Prin urmare, puteti trimite mesaje text, mesaje vocale, emoji, imagini, videoclipuri si multe altele.

Singura diferenta notabila este ca WhatsApp Web va permite sa trimiteti fotografii realizate folosind camera web a computerului . O functie care nu este, totusi, posibila pe Telegram Web. O functie cu siguranta nu foarte populara, dar care merita sa fie evidentiata.

In rest, cele doua aplicatii si prin intermediul versiunii lor web permit trimiterea de contacte, arhivarea conversatiilor, crearea de grupuri, printre altele. Retineti ca cele doua versiuni web permit primirea notificarilor in functie de sistemul de operare al computerului dvs. si anume Windows sau macOs

O versiune web care difera una de cealalta

Una dintre principalele diferente este in trimiterea fisierelor. Intr-adevar, Telegram Web permite trimiterea si receptia de fisiere mari necomprimate de pana la 2 GB , in timpul fiecarui transfer. Spre deosebire de WhatsApp Web, care permite doar un schimb limitat de fisiere comprimate automat, in jur de 100 MB in timpul fiecarui transfer. Pe de alta parte, Telegram Web foloseste tehnologia cloud pentru a facilita transferul de date , permitand si stocarea acestora, daca este necesar.

Telegram Web se remarca si printr-o caracteristica care nu poate fi gasita la concurentul sau. Intr-adevar, este posibil sa efectuati apeluri vocale pe Telegram Web, ceea ce este departe de cazul versiunii web a WhatsApp.

Dar daca exista un punct in care cele doua versiuni web se unesc, este ca nu permit geoetichetarea sau trimiterea locatiei dvs. . Ceea ce este si logic, avand in vedere ca suntem mai putin probabil sa calatorim cu un laptop decat cu un smartphone.

O alta diferenta notabila intre cele doua versiuni web, doar WhatsApp Web permite personalizarea imaginii de fundal a fiecarui chat . O optiune pe care Telegram Web nu o ofera, dar care face totusi posibila ascunderea starii „online”. O functie care nu este disponibila pe WhatsApp Web.

In sfarsit si la nivel de securitate, WhatsApp Web si datorita sistemului sau de criptare, ofera mai multe garantii, avand in vedere ca se foloseste criptarea end-to-end . Aceasta tehnologie face posibila securizarea conversatiilor dvs. In acest fel, doar expeditorul si destinatarul vor putea citi mesajele primite si trimise si in acelasi timp isi vor ascunde discutiile.

In cele din urma, aplicatiile WhatsApp Web si Telegram Web au fiecare propriile functionalitati chiar daca sunt de acord cu esentialul. Fiecare fiind perfect adaptat in felul sau, unui panou mare de utilizatori.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.