Vrei o friptura frageda si suculenta? Iata secretul care face carnea de porc sau de vita sa se topeasca in gura

Nu avem nevoie de noroc, talent sau experienta in bucatarie pentru a obtine o friptura de porc frageda si suculenta!

In schimb, avem nevoie doar de rabdare, deoarece acest tip de mancare demonstreaza cat de important este modul in care este preparata.

Pentru ca doar o gatire corecta va face ca preparatul din carne de porc sau de vita sa se topeasca in gura!

Secretul celei mai fragede fripturi de porc sau de vita nu are de-a face cu ingredientele folosite si nici cu ustensilele necesare in timpul procesului de preparare.

Exista insa un detaliu care ne ajuta sa gatim carnea astfel incat sa ne bucuram nu numai de un gust desavarsit, ci si de o textura pe masura, scrie Adevarul.ro.

Congelarea cauzeaza expandarea si craparea fibrelor musculare, rezultand in sporirea fragezimii carnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City.

Astfel, autorul studiului, cercetatorul John Unruh, sustine ca secretul din spatele unei fripturi fragede este inghetarea prealabila a carnii si apoi dezghetarea acesteia, chiar inaintea prepararii acesteia.

Potrivit specialistilor, inainte de a prepara friptura, pregatiti carnea. Nu puneti carnea din pachet direct in tigaie!

Lasa-i timp sa respire

Regula e valabila pentru orice tip de carne. Nu o arunca direct in tigaie, pe gratar sau in cuptor imediat ce ai scos-o din frigider. Lasa carnea sa stea la temperatura camerei timp de 30 de minute. Asta pentru ca o carne prea rece se va gati prea tare la exterior, in timp ce interiorul ramane inca rece si crud.

Apoi uscati bucata de carne cu ajutorul unor prosoape de hartie.

Daca stii si alte trucuri pentru ca preparatul din carne de vita sau porc sa se topeasca in gura te invitam sa ne lasi comentarii cu secretele tale. Vei ajuta multe gospodine!