Vouchere sociale- urmatoarea transa. Anuntul Guvernului. Cand intra banii

Continua programul „Sprijin pentru Romania”, astfel ca cetatenii romani vor beneficia de fonduri prin intermediul bonurilor valorice destinate achizitionarii alimentelor de baza.

Fiecare bon valoreaza 250 de lei si are o valabilitate de 12 luni, fiind utilizat exclusiv de beneficiar, cu exceptia unor situatii speciale.

Persoanele vulnerabile din Romania vor primi sase bonuri alimentare in valoare de 250 de lei fiecare, oferite de stat, pentru achizitionarea de alimente si mese calde.

Publicitate

Bonurile alimentare vor fi distribuite in sase transe, la un interval de 2 luni.

Fiecare bon valoreaza 250 de lei si poate fi folosit pentru achizitionarea de alimente, precum si pentru plata meselor calde la restaurante sau alte locatii ce ofera acest serviciu.

Scopul proiectului este de a contracara reducerea nivelului de trai si sa sprijine categoriile sociale vulnerabile, in vederea diminuarii riscului de saracie la nivel national.

Cetatenii romani vor primi fondurile aferente bonurilor alimentare in luna august, dupa ce acestea au fost ultima data incarcate in luna iunie.

Cine beneficiaza de vouchere pentru alimente

– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflati in evidenta caselor de pensii sectoriale si beneficiarii de drepturi acordate in baza legilor cu caracter special, platite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale caror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru transele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru transele din anul 2023;

– persoanele – copii si adulti – incadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale caror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru transele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru transele din anul 2023;

– familiile cu cel putin doi copii in intretinere ale caror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru transele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru transele din anul 2023;

– familiile monoparentale ale caror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru transele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru transele din anul 2023;

– familiile si persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;

– persoanele fara adapost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale in vigoare.

Sprijinul material acordat pe baza voucherelor pentru alimente are o valoare nominala de 250 lei si se acorda o data la doua luni.

Sumele acordate pot fi utilizate in termen de 12 luni de la data fiecarei alimentari.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.