Vouchere de Paste 2024. Cati bani se dau si cine poate beneficia de ajutoarele acordate de stat

In vederea sarbatorilor de Paste din 2024, statul roman ofera sprijin social sub forma tichetelor pentru cei care se afla in situatii dificile. Este important sa stii cine poate beneficia de acest sprijin si cum poti solicita ajutorul.

Cererile pentru tichetele sociale pot fi depuse incepand cu luna martie a anului 2024.

Acest proces este gestionat de mai multe Directii de Asistenta Sociala din diferite regiuni ale tarii.

Iata detaliile privind cuantumul si termenele pentru aceste tichete in cursul anului 2024: fiecare tichet pentru cumparaturi de alimente valoreaza nominal 250 de lei. In perioada 2025-2027, suma alocata pentru aceste tichete va fi redusa la jumatate, adica 125 de lei. In timpul sarbatorilor pascale, autoritatile locale vor suplimenta fondurile pentru a sprijini in mod special persoanele aflate in dificultate, prin distribuirea de tichete sociale.

Publicitate

Incepand cu data de 18 martie 2024, cetatenii romani au posibilitatea sa initieze procesul de depunere a cererilor pentru obtinerea tichetelor sociale la Directiile de Asistenta Sociala din diferite localitati.

Pentru a solicita tichetele sociale, ai la dispozitie mai multe locatii:

Biroul de Informare pentru Cetateni, situat pe strada Motilor nr. 7;
Primariile din fiecare cartier;

Sediul Directiei de Asistenta Sociala si Medicala, cu adresa pe strada Venus (numarul exact nefiind momentan disponibil).

Articolul continuă după reclame

Cine poate beneficia de ajutor social?

In municipiul Botosani, poti face demersul la sediul Directiei de Asistenta Sociala, situat pe strada Savenilor nr. 12. Tichetele sociale sunt destinate in special pensionarilor din sistemul public care au implinit sau urmeaza sa implineasca varsta de 65 de ani in cursul anului respectiv. Eligibilitatea se stabileste in functie de venitul lunar net si alte criterii specifice. Printre documentele necesare se numara copii ale actului de identitate si ale cuponului de pensie din luna anterioara.

In Cluj-Napoca, persoanele cu venituri limitate pot accesa tichete pentru alimente inainte de sarbatoarea Pastelui, prin intermediul programului „Alimente”. Acest program este administrat de Directia de Asistenta Sociala si Medicala Cluj-Napoca, care aloca resurse financiare din bugetul local pentru anul 2024, in valoare de 6.000.000 de lei. Pentru a fi eligibili, rezidentii trebuie sa indeplineasca criterii specifice, printre care:

Persoane cu handicap grav sau accentuat, care nu sunt institutionalizate;

Pensionari, persoane invalide, veterani, vaduve de razboi, deportati, fosti prizonieri, supravietuitori ai persecutiei politice, eroi martiri ai revolutiei, orfani, cu venituri nete lunare de pana la 2053 lei pentru o persoana singura si de pana la 1386 lei pe membru de familie;

Someri inregistrati (cu sau fara indemnizatie de somaj), cu venituri nete lunare de pana la 2053 lei pentru o persoana singura si de pana la 1386 lei pe membru de familie;

Beneficiari de ajutor social sau de alocatie pentru sustinerea familiei;

Victime ale traficului de persoane;

Victime ale violentei domestice.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.