Vladimir Putin a facut anuntul: „Au tratat cu dispret problemele care se dezvoltau in sud-estul Ucrainei”

Presedintele rus Vladimir Putin a spus ca tot ceea ce se intampla in jurul Ucrainei este legat de politica prost conceputa a Occidentului.

Sursa : postul de propaganda rusesc RIA Novosti , conform Pravda, citand declaratia lui Putin la o intalnire despre industria petrolului

Discursul direct al lui Putin :

„Tot ceea ce se intampla astazi, inclusiv, din pacate, in jurul Ucrainei, este legat de politica prost conceputa a asa-zisului Occident colectiv, care de decenii a ignorat preocuparile absolut legitime ale Rusiei in domeniul asigurarii securitatii si a incurajat in orice mod posibil elementele nationaliste neofasciste in conducerea de la Kiev”.

Potrivit presedintelui Putin, Occidentul ar fi „tratat cu dispret problemele care se dezvoltau in sud-estul Ucrainei si, de fapt, a contribuit la continuarea ostilitatilor initiate de regimul de la Kiev timp de 8 ani”.

El a mai adaugat ca sanctiunile de pe pietele de petrol si gaze, pe care se presupune ca Europa „sub presiunea stapanului american” le impune Rusiei, duc la inflatie energetica chiar in tarile occidentale, dar ele „in loc sa-si recunoasca greselile dau vina tot pe Rusia”.

Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie. Presedintele rus Vladimir Putin a numit invazia sa o „operatiune speciala” de demilitarizare a unei tari vecine, care ar fi amenintat securitatea Rusiei.