Sorin Oprescu a fost prins in Grecia.

Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani de inchisoare si dat in urmarire internationala, a fost retinut in Atena.

Se pare ca Oprescu a fost capturat de o echipa Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams), informeaza Mediafax.

Sorin Oprescu a fost gasit in Atena.

Fostul primar general Sorin Oprescu a fost condamnat, vinerea trecuta, definitiv, la 10 ani si 8 luni de inchisoare, pentru fapte de coruptie. Oprescu a fost trimis in judecata in 2015 pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat.

Cand au fost sa puna in aplicare mandatul de arestare, politistii nu l-au gasit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel ca l-au dat in urmarire. Acesta ar fi iesit din tara cu doua saptamani inainte de condamnare, pe cale rutiera, pe la Vama Giurgiu.

Fostul primar general al Capitalei a fost condamnat definitiv la 10 ani si opt luni de inchisoare

Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani si opt luni de inchisoare pentru coruptie de catre Curtea de Apel Bucuresti.

El era acuzat de trei infractiuni: luare de mita, constituire de grup criminal organizat si abuz in serviciu.

Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primita de Sorin Oprescu din partea unui fost director de la Administratia Cimitirelor.

La perchezitii desfasurate atunci la locuinta lui, pe langa cei 25.000 de euro, au mai fost gasite sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica in fata anchetatorilor.

De asemenea, magistratii au decis confiscarea extinsa a imobilului situat in municipiul Bucuresti, str. Herastrau, cumparat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale Adriana-Elena Nica.

In plus, a fost mentinut sechestrul asigurator asupra imobilului situat pe str. Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casa, in suprafata de 526 mp si teren in suprafata de 895 mp, apartinand lui Sorin Oprescu.

Fostul primar trebuie sa plateasca si 50.000 lei cheltuieli judiciare catre stat.