Vladimir Putin a facut anuntul: „Am semnat un decret in acest sens”

Vladimir Putin a tinut un discurs in care a facut referire la ceea ce reprezinta ziua de 9 mai. Liderul de la Kremlin a sustinut ca armata Federatie Ruse lupta in Ucraina pentru viitorul generatiilor:

”Ziua Victoriei este sacra pentru fiecare dintre noi. Luptam pentru copiii nostri, pentru nepotii nostri, pentru poporul nostru. Suntem mandri de noile generatii. Suntem vigilenti si facem tot ce putem pentru a evita pierderile.”

Presedintele Putin a mentionat ca ”operatiunea speciala” din Ucraina a inceput in contextul amenintarilor occidentalilor: ”Au incercat sa ne ameninte intr-un mod inacceptabil. Noi nu vom renunta niciodata la dragostea pentru patria-mama, din respect pentru stramosii nostri si pentru traditiile seculare.

Publicitate

S-a iscat un sentiment de rusofobie in lume. Suntem mandri de contributia voastra la victorie. Voi luptati pentru patria voastra.”

De asemenea, Vladimir Putin a vorbit despre istoria Rusiei: ”Nu vom uita niciodata lectiile din Al Doilea Razboi Mondial. Ne vom aminti de toti cei care au plecat… Fiice, fii, mame, tati, membri de familie…

Ne inchinam memoriei batranilor, femeilor si copiilor care au suferit si care au fost atacati. Sa pastram un minut de reculegere. Stramosii nostri au luptat pentru siguranta Rusiei. Acelasi lucru il facem acum in Donbas.”

Liderul de la Kremlin s-a adresat familiilor indoliate din cauza razboiului din Ucraina: ”Dragi camarazi. Viata fiecarui camarad este o tragedie pentru fiecare dintre noi si este o pierdere irecuperabila. Organizatiile publice vor face totul pentru a ajuta familiile care au pierdut pe cineva.

Am semnat un decret in acest sens. Vreau sa-mi inclin capul pentru ca ati luptat pentru a salva fiecare viata, pentru ca de multe ori ati fost atacati pe front si nu v-ati gandit la voi.”

”Acum, in aceasta piata, inclusiv cu cei din Donbas, ne vom aminti cum dusmanii Rusiei au incercat sa ne doboare. Acesti soldati lupta impotriva atrocitatilor si se acopera ca niste frati. Aceasta este forta Rusiei.

Voi luptati pentru aceleasi lucruri pentru care au luptat si bunicii vostri. Ati dat un exemplu adevarat de eroism. Glorie fortelor noastre armate. Petru Rusia, pentre victorie!”

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.