Putin, prima reactie dupa ce Lavrov a spus ca Hitler a fost evreu

Presedintele rus Vladimir Putin si-a cerut scuze dupa ce ministrul sau de externe a sustinut ca Adolf Hitler „avea sange evreu ”, a spus premierul israelian.

Naftali Bennett a declarat joi ca a acceptat scuzele in timpul unei convorbiri cu presedintele Putin si i-a multumit ca „si-a clarificat respectul pentru poporul evreu si memoria Holocaustului”, noteaza The Independent.

Serghei Lavrov a facut aceste remarci intr-un interviu la programul TV italian Zona Bianca, duminica, in incercarea de a justifica portretizarea Rusiei asupra Ucrainei drept „nazista”.

Intrebat cum poate Moscova sa pretinda ca lupta pentru „de-nazifierea” Ucrainei atunci cand presedintele Volodimir Zelenski este el insusi evreu,Serghei Lavrov a spus: „As putea sa ma insel, dar Hitler avea si sange evreu. [Ca Zelensky este evreu] nu inseamna absolut nimic. Oamenii evrei intelepti spun ca cei mai inflacarati antisemiti sunt de obicei evrei.”

Comentariile au determinat Ministerul de Externe al Israelului sa-l cheme pe ambasadorul Rusiei pentru „clarificari” si sa-si ceara scuze.