Viorica Dancila a facut anuntul: „Dupa 26 de ani de cariera politica in PSD, m-am hotarat sa o iau de la capat”

Viorica Dancila, fostul premier, a anuntat, intr-un mesaj publicat pe Facebook, ca revine in politica intr-un alt partid. Aceasta spune ca a plecat din PSD „dupa 26 de ani” pentru ca „nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia”.

„Dupa 26 de ani de cariera politica in PSD, m-am hotarat sa o iau de la capat. De astazi sunt membru al unei formatiuni politice noi. Partidul ,,Natiune Oameni Impreuna”(NOI). (…) Sunt convinsa ca revenirea mea in politica va atrage si multe critici. Insa, ca un om care isi iubeste tara, ca un bun roman, nu pot sta deoparte cand vad ca lucrurile nu merg bine. Nu am ales sa revin in politica pentru a crea sau a intretine divergente cu cineva sau pentru a ataca celelalte formatiuni politice, chiar daca am fost atacata cu incrancenare si agresivitate, chiar din interiorul partidului din care faceam parte. Am revenit in politica pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi in care politica poate fi si altfel, o politica in care interesul personal si cel de partid sa fie inlocuit cu interesul national”, scrie Viorica Dancila.

Fostul premier spune ca a gasit in noul partid „oameni seriosi, cu experienta relevanta in domeniile lor de activitate”, cu viziune „bazata pe patriotism, adevar, consens, comuniune, credinta autentica”.

„Am facut acest pas avand convingerea ca, indiferent daca am mai facut sau nu politica, indiferent in ce partid am activat, fiecare avem datoria de a ne implica, daca ne dorim un viitor mai bun. Este imperios necesar ca toti cei care credem in Romania, toti cei care credem ca impreuna putem reinventa destinul tarii noastre, sa ne conjugam eforturile si sa avem o viziune unitara”, a mai scris Dancila.

Viorica Dancila a fost angajata anul trecut la BNR. „Lucreaza de la birou si este foarte disciplinata”, spunea guvernatorul Mugur Isarescu.

Dancila fusese angajata in cadrul Biroului Economie Verde la Banca Nationala, birou in cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro. Criteriul de selectare a Vioricai Dancila, dar si a lui Ioan Mircea Pascu, ambii fosti europarlamentari, este nevoia de „oameni care deschid usi in Europa”, a explicat, la momentul angajarii, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isarescu.