Vine gerul. Meteorologii anunta cele mai scazute temperaturi din aceasta iarna

Dupa avertizarea ANM de viscol si ninsori, meteorologii anunta ca in perioada urmatoare vor fi cele mai scazute temperaturi din aceasta iarna

Potrivit specialistilor, nici Capitala nu va fi scutita de vremea geroasa, in special noaptea si dimineata, atunci cand minimele vor atinge valori de -7 grade Celsius.

Vreme geroasa pe teritoriul Romaniei

ANM avertizeaza ca in urmatoarea perioada vremea geroasa se va resimti pe intreg teritoriul Romaniei, inclusiv in Bucuresti, fiind asteptate cele mai scazute temperaturi din aceasta iarna. ANM a precizat ca aceste temperaturi scazute se vor inregistra incepand de duminica noapte.

„De duminica noaptea spre luni vom inregistra cele mai coborate valori: minus 15 grade in depresiunile din estul Transilvaniei pana spre minus 10 in zonele mai joase din regiunile intracarpatice

Din punct de vedere termic, in urmatoarea perioada vremea va fi una geroasa noaptea si dimineata, inclusiv in Capitala”, a declarat Elena Mateescu, directorul executiv al ANM, pentru Digi24.

Vreme geroasa si ninsori viscolite

Astfel, in zilele urmatoare nu va fi doar ger,ci si in multe zone din tara vantul va sufla cu putere, cu intensificari de pana la 80 km/ h in zona de litoral si cu viteze mai mari in zonele montane, la altitudini de peste 1.800 de metri. Pe litoral sunt asteptate chiar si ninsori in perioada urmatoare.

„Vorbim pana duminica seara la ora 20.00 de prima avertizare de cod portocaliu ce vizeaza zona Carpatilor Meridionali. La altitudinile mai mari de 1.800 metri, vorbim de rafale de peste 90-100 km/h, viscolind stratul de zapada, vizibilitatea fiind redusa.

De maine dimineata de la ora 2 pana maine seara la ora 20 vorbim de zona litoralului, unde temporar va ninge. Vantul va avea intensificari cu viteze de 70-80 km/h. Va fi ninsoaree viscolita si vizibilitatea redusa”, a mai spus Elena Mateescu.