Veste trista, din pacate! Fetita de 5 ani cu boala Wilson, care a fost supusa unui transplant de ficat, a murit

Fetita in varsta de 5 ani, care suferea de boala Wilson si care a fost supusa unui transplant de ficat, a murit miercuri, au transmis reprezentantii Institutului Clinic Fundeni.

„Fetita care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat in seara zilei de 17 mai, ora 20:40, in urma complicatiilor postoperatorii aparute in ultimele zile”, au transmis reprezentantii unitatii medicale.

Luni, medicii au anuntat ca, dupa o perioada cu evolutie favorabila, starea clinica a fetitei s-a agravat, ceea ce a facut necesara o alta interventie chirurgicala, identificandu-se „complicatii ale anastomozei biliare”, care au fost corectate.

Transplantul de ficat la fetita cu hepatita severa, care s-a dovedit a avea boala Wilson, o afectiuni genetica rara, a fost realizat la inceputul lunii mai, donatorul fiind un tanar de 17 ani.

Pacienta ajunsese intr-o stare de insuficienta hepatica acuta, care necesita transplant de urgenta. Salvarea ei a venit de la adolescentul aflat in moarte cerebrala. Parintii lui au acceptat sa-i doneze organele. Ficatul a fost impartit in doua, lobul stang a fost primit de fetita, iar lobul drept a ajuns la un adult.