Veste trista, din pacate! Fetita de 5 ani cu boala Wilson, care a fost supusa unui transplant de ficat, a murit

Fetita in varsta de 5 ani, care suferea de boala Wilson si care a fost supusa unui transplant de ficat, a murit miercuri, au transmis reprezentantii Institutului Clinic Fundeni.

„Fetita care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat in seara zilei de 17 mai, ora 20:40, in urma complicatiilor postoperatorii aparute in ultimele zile”, au transmis reprezentantii unitatii medicale.

Publicitate

Luni, medicii au anuntat ca, dupa o perioada cu evolutie favorabila, starea clinica a fetitei s-a agravat, ceea ce a facut necesara o alta interventie chirurgicala, identificandu-se „complicatii ale anastomozei biliare”, care au fost corectate.

Publicitate

Transplantul de ficat la fetita cu hepatita severa, care s-a dovedit a avea boala Wilson, o afectiuni genetica rara, a fost realizat la inceputul lunii mai, donatorul fiind un tanar de 17 ani.

Pacienta ajunsese intr-o stare de insuficienta hepatica acuta, care necesita transplant de urgenta. Salvarea ei a venit de la adolescentul aflat in moarte cerebrala. Parintii lui au acceptat sa-i doneze organele. Ficatul a fost impartit in doua, lobul stang a fost primit de fetita, iar lobul drept a ajuns la un adult.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.