Valeriu Nicolae, despre Iohannis: Am votat un dulap săsesc, ţeapăn, în care am îngrămădit toate speranţele noastre

Fost secretar de stat în cabinetul Cioloş, Valeriu Nicolae l-a criticat în termeni duri pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care a afirmat că este precum “statuile vii din capitalele europene: sunt frumuşele, dar nu fac nimic”.

“Noi am votat un dulap săsesc, ţeapăn, în care am îngrămădit toate speranţele noastre. E foarte greu să acceptăm că suntem proşti. A trebuit să vină soluţia aceasta ineptă şi imorală ca lumea să îşi dea seama că Iohannis e împăratul gol”, a declarat Valeriu Nicolae într-un interviu acordat pentru Spotmedia.ro.

El i-a reproşat liderului de la Palatul Cotroceni că “distruge un partid istoric” şi dă dovadă de “ ineptitudine politică”.

Publicitate

“Iohannis distruge un partid istoric şi dovedeşte crasă ineptitudine politică. Eu îl asemăn cu statuile vii din capitalele europene: sunt frumuşele, dar nu fac nimic. Pretinde că e preşedinte, dă impresia până când îţi dai seama că nu are nicio legătură. Toate proiectele lui de ţară sunt eşuate. ‘România educată’ e o catastrofă, în 7 ani nu a produs decât nişte hârtii. Care Românie normală cu Roman ministru al Digitalizării? Andruşcă pare brusc o lumină. El măcar avea o vulcanizare, făcuse ceva economie”, a punctat Nicolae.

Articolul continuă după reclame

Valeriu Nicolae subliniază că românii şi-au îngrămădit toate speranţele într-un „dulap”, adică în Klaus Iohannis, dar că l-au supravalidat, fără să se uite la ce a făcut acesta în mandatele sale de preşedinte de ţară.

„Eu scriu dur de el din 2014 şi mi-am luat o mulţime de înjurături, pentru că am vorbit împotriva ‘sfântului’. El a avut noroc să fie primar la Sibiu. Până să fie politician, nu a făcut nimic, a fost un profesor mediocru, a fost numit politic inspector. Cele două cărţi sunt îngrozitor de proaste, le-am citit şi am simţit că mi se blochează creierul. Dar fix aşa a fost votat, iar în 2019, după primul mandat în care am văzut ce putea, a luat cu 200.000 de voturi mai multe decât în 2014. Comparând Iohannis 2014 cu Iohannis 2019, a fost nu doar revalidat, ci supravalidat. E foarte greu să acceptăm că suntem proşti. Facem tot posibilul să nu vedem, să nu recunoaştem că suntem proşti.

Dacă l-ai votat pentru primul mandat, o să faci tot ce poţi ca să justifici că ai fost deştept. Nu te uiţi ce a făcut. A trebuit să vină soluţia aceasta ineptă şi imorală ca lumea să îşi dea seama că Iohannis e împăratul gol, ca să ne amintim cât e de arogant. Dăncilă era o lumină pe lângă el. Iohannis şi Cîţu au făcut de trei ori mai multe greşeli.

Iohannis arată bine, îşi pune ochelarii de soare, e cât Casa Republicii, pe post de dulap ar funcţiona senzaţional. Noi am votat un dulap săsesc, ţeapăn, în care am îngrămădit toate speranţele noastre. Şi uităm că e omul care îşi aruncă paltonul pe capotă: fraierilor, sunt Ludovic al XIV-lea!”, a susţinut Valeriu Nicolae.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.