Valeriu Nicolae, despre Iohannis: Am votat un dulap săsesc, ţeapăn, în care am îngrămădit toate speranţele noastre

Fost secretar de stat în cabinetul Cioloş, Valeriu Nicolae l-a criticat în termeni duri pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care a afirmat că este precum “statuile vii din capitalele europene: sunt frumuşele, dar nu fac nimic”.

“Noi am votat un dulap săsesc, ţeapăn, în care am îngrămădit toate speranţele noastre. E foarte greu să acceptăm că suntem proşti. A trebuit să vină soluţia aceasta ineptă şi imorală ca lumea să îşi dea seama că Iohannis e împăratul gol”, a declarat Valeriu Nicolae într-un interviu acordat pentru Spotmedia.ro.

El i-a reproşat liderului de la Palatul Cotroceni că “distruge un partid istoric” şi dă dovadă de “ ineptitudine politică”.

“Iohannis distruge un partid istoric şi dovedeşte crasă ineptitudine politică. Eu îl asemăn cu statuile vii din capitalele europene: sunt frumuşele, dar nu fac nimic. Pretinde că e preşedinte, dă impresia până când îţi dai seama că nu are nicio legătură. Toate proiectele lui de ţară sunt eşuate. ‘România educată’ e o catastrofă, în 7 ani nu a produs decât nişte hârtii. Care Românie normală cu Roman ministru al Digitalizării? Andruşcă pare brusc o lumină. El măcar avea o vulcanizare, făcuse ceva economie”, a punctat Nicolae.

Valeriu Nicolae subliniază că românii şi-au îngrămădit toate speranţele într-un „dulap”, adică în Klaus Iohannis, dar că l-au supravalidat, fără să se uite la ce a făcut acesta în mandatele sale de preşedinte de ţară.

„Eu scriu dur de el din 2014 şi mi-am luat o mulţime de înjurături, pentru că am vorbit împotriva ‘sfântului’. El a avut noroc să fie primar la Sibiu. Până să fie politician, nu a făcut nimic, a fost un profesor mediocru, a fost numit politic inspector. Cele două cărţi sunt îngrozitor de proaste, le-am citit şi am simţit că mi se blochează creierul. Dar fix aşa a fost votat, iar în 2019, după primul mandat în care am văzut ce putea, a luat cu 200.000 de voturi mai multe decât în 2014. Comparând Iohannis 2014 cu Iohannis 2019, a fost nu doar revalidat, ci supravalidat. E foarte greu să acceptăm că suntem proşti. Facem tot posibilul să nu vedem, să nu recunoaştem că suntem proşti.

Dacă l-ai votat pentru primul mandat, o să faci tot ce poţi ca să justifici că ai fost deştept. Nu te uiţi ce a făcut. A trebuit să vină soluţia aceasta ineptă şi imorală ca lumea să îşi dea seama că Iohannis e împăratul gol, ca să ne amintim cât e de arogant. Dăncilă era o lumină pe lângă el. Iohannis şi Cîţu au făcut de trei ori mai multe greşeli.

Iohannis arată bine, îşi pune ochelarii de soare, e cât Casa Republicii, pe post de dulap ar funcţiona senzaţional. Noi am votat un dulap săsesc, ţeapăn, în care am îngrămădit toate speranţele noastre. Şi uităm că e omul care îşi aruncă paltonul pe capotă: fraierilor, sunt Ludovic al XIV-lea!”, a susţinut Valeriu Nicolae.