Val de plangeri penale pentru decesele din pandemie. Beatrice Mahler anunta ca 100 de colegi de-ai ei sunt citati: „Am invatat drumul catre sectia de politie ca sa dau declaratii”

Medicul Beatrice Mahler anunta ca medicii din Romania se confrunta cu un val de plangeri penale pentru modul in care au ingrijit pacientii in pandemie. Unele acuzatii sunt grave si merg chiar pana la omor din culpa.

“Multi dintre colegii mei ajung sa fie inregistrati, sa fie agresati verbal. Acum, la ora 14.00, ( joi, 13 ianuarie – n.red.) ma duc la Politie, pentru un dosar de omor din culpa. Intr-un dosar penal deschis de curand sunt chemati 100 de colegi sa dea declaratii. Toti cei care au ingrijit un anumit pacient.

Pe undeva e traumatizant. E greu. Nu spun ca nu se poate gresi. Sunt convinsa ca nu suntem perfecti. Sunt convinsa ca e loc de mai bine, dar este foarte dificil sa fii judecat de oameni care nu inteleg medicina, pentru ca altfel am vorbi cu Colegiul Medicilor sau cu cei dintr-o comisie specializata si altfel vorbim cu un procuror sau cu un politist care nu are de unde sa stie ce inseamna un act medical, atitudinea medicala si responsabilitatea pe care ne-a asumam in urma Juramantului lui Hipocrate”, a declarat Beatrice Mahler pentru Spotmedia.ro.

Publicitate

“Sunt foarte multi oameni care inteleg ce le spunem si inteleg pozitia noastra. Problema proceselor nu e generalizata. Dar, din pacate, am invatat drumul catre sectia de politie ca sa dau declaratii in calitate de reprezentant legal si sa fiu alaturi de colegii mei”, a mai spus medicul Beatrice Mahler.

“Aceasta situatie este extrem de neplacuta. Este o situatie noua, in care esti pus ca medic. Juristele din cadrul institutiei, oricat s-ar perfectiona, nu sunt penaliste. Nu avem voie sa angajam avocati specializati, iar colegii mei se simt traumatizati in acest moment, pentru ca si noi suntem oameni, facem tot ceea ce tine de noi, dar am avut in fata o boala noua. Nu am avut decat un algoritm de tratament care, din pacate, nu intotdeauna a fost eficient pentru ca depindem foarte mult, ca in orice boala, de imunitatea pe care o are pacientul”, a mai spus Beatrice Mahler.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.