Vaccinare obligatorie in Romania? Ministrul Sanatatii a facut anuntul

Potrivit informatiilor, vaccinarea obligatorie anti COVID ar putea fi luata in discutie in cazul persoanelor de peste 60 de ani, dar si a celor cu probleme medicale grave, a mentionat ministrul Sanatatii.

Alexandru Rafila se pronunta pentru prima data in favoarea impunerii vaccinarii, in cazul categoriilor vulnerabile.

Medicul sustine ca nu este adeptul vaccinarii obligatorii si spune ca problema ar trebui privita din punctul de vedere al categoriilor de varsta care sunt la risc sa dezvolte probleme mai grave.

Ministrul a dat drept exemplu persoanele de peste 60 de ani.

„A fost si presedintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, care si-a exprimat o parere personala. Dar acea parere mergea in sensul vaccinarii obligatorii in spatiul Uniunii Europene. Vreau sa va intreb daca intrevedeti asa ceva in Romania, avand in vedere ca din ce in ce mai mult in Uniunea Europeana se vorbeste despre asta?, a intrebat Razvan Dumitrescu.

„Eu nu sunt adeptul acestei abordari. Discutia este mai degraba directionata spre anumite categorii de populatie care sunt la un risc mai mare sa faca forme complicate si la risc de deces. In general persoanele peste 60 de ani, la ele se pune mai degraba aceasta problema”, a spus Rafila la Antena 3.

Se vor aplica amenzi pentru cei care refuza vaccinul?

„Nu am auzit nicio discutie, nici in spatiul public, nici in zona politica (despre o astfel de chestiune, n.red)”, a mai spus Alexandru Rafila.