Va curge sange si de Paste! Rusia nici nu vrea sa auda de un armistitiu.

Rusia a respins armistitiul de Paste, dar sperante de pace inca mai exista, a spus presedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Intr-un nou mesaj video publicat azi noapte, liderul de la Kiev a contrazis afirmatiile Kremlinului legate de cucerirera Mariupolului si a spus ca orasul continua sa reziste. Potrivit primarului, in oras se afla in continuare 100.000 de oameni, care sunt „in mainile unui singur om – Vladimir Putin”.

“Din pacate, Rusia a respins propunerea de a incheia un armistitiu de Paste. Asta arata foarte bine cum trateaza conducatorii acestui stat credinta crestina si una dintre sarbatorile cele mai importante si pline de bucurie. Dar noi ne pastram speranta. Speranta pentru pace, speranta ca viata va invinge moartea. Cea mai trista zi a anului. O zi in care orice ai putea face valoreaza mai putin decat rugaciunea. Cu exceptia… apararii patriei, apararii camarazilor in lupta”, a spus Volodimir Zelenski.

Ucraina spune ca a interceptat discutii ale soldatilor rusi despre uciderea prizonierilor de razboi

Serviciile de informatii militare ale Ucrainei spun ca au interceptat comunicatii ale fortelor ruse, in care se vorbeste despre un ordin pentru uciderea prizonierilor de razboi ucraineni in orasul Popasna, din regiunea Lugansk, unde s-au concentrat acum atacurile Rusiei, relateaza CNN.

Publicitate

„Directia principala de informatii a Ministerului Apararii al Ucrainei a primit o interceptare audio a unei conversatii a ocupantilor, care se refera la ordinul de a ucide toti prizonierii de razboi ai Fortelor Armate ale Ucrainei care se afla in captivitate in zona Popasna (Regiunea Lugansk),” au scris serviciile de informatii militare ucrainene pe Twitter.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.