Un apropiat al lui Vladimir Putin rupe tacearea si spune ce trebuie sa faca lumea pentru a-l opri pe liderul de la Kremlin

Rinat Akhmetov, cunoscut ca fiind un apropiat al lui Putin, s-a dezis de presedintele Rusiei si a anuntat ca a rupt orice legatura cu Federatia Rusa.

Rinat Akhmetov ,despre Vladimir Putin

Patronul lui Sahtior Donetk a declarat ca va investi tot ce are pentru ca Ucraina sa-si revina dupa ce a fost invadata de armata rusa, „indiferent cu ce scenarii ingrozitoare ne confruntam”.

Publicitate

Intr-un interviu acordat pentru Forbes Ucraina, Rinat Akhmetov a spus ce trebuie sa faca occidentul pentru a-l opri pe Putin

1. Ce trebuie sa faca Occidentul/lumea pentru a-l opri pe Putin?

Akhmetov: „Vedem actiunea unitara a lumii occidentale la o scara fara precedent. Sunt profund recunoscator partenerilor nostri internationali pentru asta.

Ce altceva pot si trebuie sa faca? Eu cred tot ce le cer Ucraina, poporul ucrainean si presedintele ucrainean”.

2. Care ar fi o „victorie” pentru Ucraina, in opinia dumneavoastra?

Ahmetov: „O incetare totala a focului, retragerea completa a trupelor ruse din Ucraina si restabilirea completa a granitelor recunoscute international ale Ucrainei. Aceasta include Crimeea si Donbasul”.

3. De ce fortele ruse vizeaza civili, bombardeaza zone rezidentiale intregi si distrug orase? Ce urmaresc ei?

Ahmetov: „Ceea ce se desfasoara aici este o crima de razboi si o crima impotriva umanitatii, impotriva Ucrainei si a ucrainenilor. Acest lucru nu poate fi nici explicat, nici justificat”.

4. Acest razboi trece dincolo de Ucraina, tinteste Putin spre Europa si SUA?

Akhmetov: „Putin vizeaza tarile care au democratie, libertate si independenta. Deci, toate statele lumii libere sunt tinte potentiale. Daca Ucraina impreuna cu toata lumea nu reuseste sa-l opreasca, nimeni nu stie cine urmeaza.”

5. Cum functioneaza compania dumneavoastra in aceasta perioada?

Akhmetov: „In timp de razboi, compania noastra functioneaza in consecinta. Acum scopul nostru cel mai mare este sa-i ajutam pe ucraineni sa supravietuiasca si sa reziste”.

6. Ce fac muncitorii tai? Mai sunt platiti?

Ahmetov: „Da, primesc salarii. Astazi, toate afacerile noastre isi concentreaza toate eforturile pe a ajuta oamenii. Nu pot sa inteleg faptul ca Mariupol este intr-un blocaj total in 2022, ca oamenii sunt nevoiti sa se ascunda in atelierele fabricilor noastre de productie. Este imposibil sa auzi sau sa vorbesti despre asta fara lacrimi in ochi ca oamenii topesc zapada si beau apa topita pentru a ramane in viata. Ca o fetita de 6 ani a murit de deshidratare sub moloz in centrul Europei”.

7. Cum va folositi reteaua internationala?

Akhmetov: „SCM este o companie internationala. Fiecare dintre angajatii nostri isi foloseste acum toate conexiunile si oportunitatile pentru a transmite informatii adevarate partenerilor nostri internationali ca ucrainenii pasnici mor si sufera, ca tragedia se intampla in tara noastra.”

8. Cum ajuti Ucraina si ucrainenii?

Akhmetov: „Fundatia mea ii ajuta pe ucraineni sa supravietuiasca furnizand apa, hrana, medicamente si orice ajutor pe care il putem oferi aici si acum. Afacerile CSM ajuta armata si fortele teritoriale de aparare sa ne apere suveranitatea, libertatea si independenta si sa castige razboiul.”

9. Cum lucrati cu alti lideri de afaceri?

Akhmetov: „Lucrez cu compania si oamenii mei. Fac tot ce pot. Sunt increzator ca si alti oameni fac la fel.”

10. Sunteti in legatura cu vreun lider de afaceri rusi? Si-a exprimat cineva vreo ingrijorare cu privire la comportamentul lui Putin? A vorbit cineva despre incercarea de a-l alunga?

Akhmetov: „Nu, nu am niciun contact cu niciun reprezentant al afacerilor rusi si nu port discutii cu niciunul dintre ei”.

11. Cum il ajuti pe Zelensky?

Akhmetov: „In primul rand, ajutam Ucraina si poporul ucrainean. Am spus deja asta: ajutam si vom continua sa ajutam oamenii. Si vom ajuta armata noastra si apararea teritoriala sa opreasca agresiunea militara impotriva tarii noastre”.

12. Cum iti petreci zilele acum?

Ahmetov: „Sunt in Ucraina si nu voi pleca din tara. Impartasesc aceleasi sentimente cu toti ucrainenii: astept cu sinceritate victoria Ucrainei in acest razboi. Si vom incepe sa reconstruim tara pentru a o face mai fericita si mai prospera. Din punctul meu de vedere, nu voi pregeta sa cheltuiesc bani sau efort pentru a atinge acest obiectiv”, a mai spus miliardarul pentru sursa citata mai sus.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.