Un medic roman a rabufnit: „Traim vremuri in care prostia chiar a ajuns sa doara”

Medicul Gabriel Diaconu sustine ca cei doi ministrii, Rafila si Cimpeanu, ar trebui sa spuna ce se intampla cu elevii in valul 5. De asemenea, medicul le cere autoritatilor sa spuna adevarul parintilor.

” Cei doi reprezentanti ai guvernului au fost intrebati de o jurnalista cat de in siguranta sunt elevii care merg la scoala in acest val cinci al pandemiei COVID-19, in contextul in care numarul de infectari creste de la o zi la alta.”

Cred ca atat ministrul Campeanu, cat si ministrul Rafila, merita sa raspunda candid intrebarii, astfel: ”elevii care merg la scoala in perioada urmatoare vor contacta, foarte posibil, Omicron la scoala, sau il vor aduce la scoala dupa ce l-au contactat din alta parte”.

N-are sens nici sa ne ascundem dupa deget, nici sa coafam realitatea. In scoli, noua varianta a ”noului coronavirus” va disemina foarte repede.

Care sunt primele doua consecinte? Absenteism masiv de la ore, respectiv riscul pentru unii copii, indeosebi cei nevaccinati – adica majoritatea – sa faca, un procent dintre ei, o forma de COVID complicata.

Nu linistesti parintii daca ii mangai pe crestet. Ii linistesti daca le spui adevarul, si le prezinti optiunile pe care le au.

Optiunea majora pe care au parintii, in perioada imediat urmatoare, este sa-si vaccineze, sau nu, copiii.

Aici intalnirea cu gherila digitala ar trebui sa puna pe ganduri orice parinte. Optiunea este personala in orice familie. Daca vrei sa-ti protejezi suplimentar copilul, copilul tau, merita sa il vaccinezi. Pentru ca nu-l vei putea feri de Omicron.

Evident, il poti lasa sa se imbolnaveasca, sau il poti tine acasa pentru inca 2 – 3 luni, pana trece si aceasta perioada. El va face mai tarziu boala, cand Corona va fi endemic (nu pandemic), ori cu Omicron, ori cu varianta care vine dupa Omicron. Sub o forma sau alta, va lua contact cu patogenul.

Judecata din frica, din spaima, din teroare ca ”vaccinul face rau copiilor” sau ca ”e o terapie genica” sau ca ”statul face experimente pe copii” e lipsita de validitate. Ce-i lipseste, in cele din urma, e ceea ce noi numim ”argument teleologic”. Mai pe romaneste, ca sa ce?

De ce ne-am apuca sa facem experimente pe copii?

De ce ne-am apuca sa le ”modificam genele”? In aprecierea consecintelor, si presupunand pentru moment o asemenea enormitate, n-ar insemna asta ca ne-am trezi, in timp, cu copii din ce in ce mai bolnavi respectiv cu o sanatate din ce in ce mai precara a lor?

Deja, prin evolutia fulminanta a SARS-CoV-2, tocmai acest lucru pe care talibanii dezinformarii il acuza s-a intamplat, fara nicio participare vaccinala.

Multi copii au avut simptome, multi copii au adus COVID acasa sau l-au dus in comunitatea lor, sunt zeci de mii de case unde copiii traiesc cu consecintele imbolnavirii la un membru al familiei. E fapt.

Imprudenta parintilor, lipsa de educatie a familiilor, a provocat ravagii tocmai in gospodariile respective.

Au fost gospodarii unde, la interval de cateva zile unul de altul, au murit amandoi parintii, sau amandoi bunicii. Au fost clase unde copiii au aflat de colegul X sau Y ca sunt internati in spital. Au fost scoli unde profesorul X sau Y s-au stins.

Toti oameni, toti cu un nume, o biografie, o importanta oarecare in echilibrul anterior, dar care acum sunt doar locuri goale, prapastii.

Daca esti parinte si se intampla sa citesti comentarii la textele mele, pune-ti problema acelora care se manifesta vehement, sau violent. Ei nu-si apara nici copiii, nici ”drepturile”. Prin intimidare si agresivitate cauta sa ti le impiedice pe ale tale. Chiar daca esti, sau nu, de acord cu unele bazaconii care circula prin aprozarul digital, forta amenintarii va avea si asupra ta efect, incat sa te supui sau sa ramai descurajat.

Hartuirea in mediul online din ultimii doi ani a redus la tacere multe voci. Oameni ca doctorul Craiu, un om care a tratat zeci de mii de copii de-a lungul carierei, au fost inlaturati in timp ce trambitasii conspiratiei imprastie videoclipuri, mesaje obscure, ba – ce ironie – se plang ca ”voci importante” din ”comunitatea de stiinta” ar fi fost cenzurate.

Nu mai vorbiti voi! (adica si eu) Lasati-i pe cei care ne confirma credintele noastre sa vorbeasca!

Credintele voastre?

Credintele acestor crestini saraci cu duhul n-au facut decat sa imprastie moarte de jur imprejur, atat printre ei dar si printre ceilalti. Cand urla descreierat ”jos labele de pe copiii nostri” nu e foarte clar la ce copii se refera. Cu siguranta nu se refera la copiii mei, sau ai tai. Sansele sunt ca unii nici macar n-au copii, macar ca sunt si ei copiii cuiva.

Traim vremuri in care prostia chiar a ajuns sa doara, si sa-i vezi pe multi cum umbla pe strazi urland. Doar ca poarta insemne si simboluri radicaliste. Sunt contagiosi in mare masura, pentru ca ofera o solutie usoara la frustrarea noastra, a tuturora. Hai sa racnim, hai sa ne varsam nervii, hai sa facem haos, hai sa distrugem. Pentru ca nu mai putem, pentru ca daca spargem, si rupem, si ne injuram unii cu altii ne vom simti mai bine.

Dupa care vom fi mai putin neputinciosi? Vom fi mai bine cu capul? Vom invata ceva? Vom apara viata mai bine? Vom ajunge mai repede la vreun deznodamant?

Imi e mila de oricine adopta calea nebuniei si-a isteriei. In cele din urma e un abandon al mintii. Multe lacrimi vor curge, pe care prea putin le putem preintampina.

Tu intereseaza-te de vaccin, si lasa la o parte, pentru un moment, presiunea gloatei. Da, este un vaccin. I-ai facut deja copilului tau toate celelalte, privind bolile copilariei. Da, sunt deosebiri intre ele si acestea. Celelalte ofera imunitate pe termen lung, acesta imunitate pe termen scurt. Dar balanta sigurantei e in aceeasi directie. iar ”termenul scurt” e crucial, in plina pandemie.

Una e sa ai un copil care sta o saptamana, doua cu simptome urate, febra mare, durere in gat, tuse, probleme digestive. Alta e daca face rosu in gat si stranuta.

Una e sa veghezi noaptea si sa nu stii ce sa mai faci sa-i fie bine. Alta e sa ai pacea mintii ca dupa doua -trei zile revine la normal.

Nu, n-ai sa-i faci rau prin decizia asta. Raul e in alta parte.

Raul e aici, in josul textului meu, fix la momentul cand aceste randuri devin publicate, si ai sa observi furnicarul de jeg uman, roboti si cete de plaiesi ai conspiratiei cum isi varsa abjectiile (deja previzibile).

Toate menite sa te descurajeze. Toate menite sa te inlantuie. Toate menite sa te faca, de fapt, sa nu faci nimic. Drept urmare sa-ti lasi copilul sa faca boala, iar doctrina urii sa capete si mai multa inertie.

Pentru ca, in noaptea cand copilul tau va fi bolnav, iti promit ca ai sa urasti. Si pe cei care te-au smintit. Si pe cei care nu te-au lamurit din timp. Si pe cei care ti-au sucit mintile. Si pe cei care, acum, nu mai au ce sa-ti faca”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.