TVR reactioneaza dur dupa scandalul de la Eurovision: „Regulile au fost schimbate in timpul jocului”

EBU a anuntat ca votul dat de juriile din sase tari, printre care si Romania, a fost anulat si inlocuit cu un “rezultat” agregator pe fondul unor “nereguli la vot”. Dupa acest anunt, TVR vine cu un comunicat oficial:

“In cursul zilei de sambata, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la doua teleconferinte cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/pozitionare/citire ale Edei Marcus.

De asemenea, a participat la repetitia de transmitere a rezultatului juriului, fara a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intentia organizatorului de a opera modificari asupra votului juratilor Romaniei.

Publicitate

Subliniem faptul ca juriul national a urmarit spectacolul in urma caruia a votat in prezenta unui notar si a respectat regulamentul impus de organizator. Reiteram faptul ca nici juratii, nici reprezentantii TVR, nu au fost anuntati, dupa a doua semifinala, de existenta unor suspiciuni la adresa votului Romaniei.

Asadar, regulile au fost schimbate in timpul jocului, fara ca participantii sa fie anuntati in prealabil, acestia afland in timpul transmisiunii ca unele voturi ale juriilor nationale au fost modificate de organizator”, a transmite TVR.

EBU “au inlocuit punctajul juriului din Romania cu un “substitut” calculat intr-un mod netransparent”.

“Ne rezervam dreptul de a lua masuri pentru corectarea situatiei”, au mai afirmat reprezentantii TVR.

“In ciuda acestei situatii iesite din comun, reprezentantii Romaniei si-au meritat din plin participarea in finala, wrs a sustinut un moment impecabil la fiecare aparitie pe scena, primind reactii foarte bune in sala, in mediul online sau la intalnirile cu jurnalistii”, se mentioneaza in comunicatul TVR.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.