Traian Basescu, primele declaratii dupa ce a fost externat: ”Asta am discutat cu sotia mea pana spre dimineata”

Traian Basescu a declarat, dupa externare, ca, dupa ce va pleca din vila de protocol, isi va cumpara un apartament de trei camere.

”Asta am discutat cu sotia mea pana spre dimineata, decizia a fost sa cautam un apartament pe care sa il inchiriem sau sa il cumparam si sa ne conformam legii. Printre altele, insa, eu am si curiozitatea daca aceasta lege este constitutionala. Daca va fi constitutionala..”, a spus el.

”Ma consider un cetatean care a trecut prin fata justitiei, ca ii place sau nu ii place, decizia justitiei asta e, nu o poti, schimba si trebuie sa se conformeze”, a spus Basescu atunci cand a fost intrebat daca se considera nedreptatit de decizia instantei.

Fostul presedinte al Romaniei, despre secretele tarii:

”Nu, niciodata nu o sa dezbrac camasa de fost presedinte si niciodata nu o sa uit ca am fost 10 ani presedintele tarii si am obligatia ca ceea ce stiu numai eu si alti lideri politici importanti sa ramana in capul meu si atat”, a declarat el.

Totodata, Traian Basescu dezmimte zvonurile ca s-ar muta in casa fiicei sale: ”Acolo nu se poate, am vazut si un reportaj destul de neplacut, precum ca a fost achizitionat ilegal. Nu, acel apartament este un apartament si nu o vila, intr-o constructie cu 12 alte familii. Cladirea nu a fost revendicata si a intrat sub incidenta legii 10, care dadea dreptul chiriasilor sa cumpere, indiferent ca aveau sau nu alte locuinte in Bucuresti.

Basescu, despre apartamentul pe care vrea sa-l cumpere:

”Sa nu fie izolat de lume, ca suntem oameni de 70 de ani, sa avem magazine in apropiere, o statie de metrou”.

 Cum se va descurca fara paza de la SPP:

”Ti se pare ca nu ma descurc, ca nu pot merge singur?”

Traian Basescu a mai declarat ca are banii investiti in titluri de stat, nu a investit in imobiliare.

”Ma duc pana la banca, pentru ca aceste titluri de stat vor trebui sa fie vandute daca vom ajunge sa cumparam un apartament. Incep sa ma uit, pe ici pe colo, dupa un apartament. La pretul pietei, un apartament cu trei camere ne-am dori, asa am stabilit, ca trei camere ne ajung, avand in vedere facturile uriase care vin la incalzire si electricitate”, a mentionat acesta.

Fostul presedinte nu demisioneaza din PE

Despre o demisie din Parlamentul European, Basescu a spus: ”Nu cred ca am de ce (sa demisionez- n.r.), pentru ca eu am fost ales cu anuntul CNSAS-ului facut. Deci nu a fost un lucru pe care cei care m-au ales l-au aflat dupa alegere”, a spus el.

Fostul presedinte a precizat ca nu a ascuns deloc, intrebat de ce a colaborarea cu Securitatea.

”Si acum sunt convins ca nu exista nici o fraza care sa implice declaratii politice sau atitudini politice. Nu exista nici macar o singura fraza”, a comentat Basescu decizia instantei.

Traian Basescu: Am avut o pneumonie netratata la vreme si recomandarea medicilor este ca cel putin pana in data de 10 sa evit orice aglomeratie ca sa nu aseze, peste tratamentul care s-a facut, un COVID

„Reusesc sa fiu zglobiu, acum. Ma misc, e foarte bine. Am avut o pneumonie netratata la vreme si recomandarea medicilor este ca cel putin pana in data de 10 sa evit orice aglomeratie ca sa nu asez peste tratamentul care s-a facut un COVID”, a spus Traian Basescu.

El a precizat ca recomandarea medicilor a fost, printre altele, ”nu aeroporturi, nu avioane, masca tot timpul”.