Traian Basescu, prima reactie dupa verdictul definitiv al ICCJ: „Voi face demersurile legale la CEDO”

Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut verdictul dat de instanta de fond prin care Traian Basescu a fost declarat drept colaborator al Securitatii.

ICCJ a decis ca Traian Basescu se face vinovat de politie politica, in urma depunerii la dosar a unor documente de la CNSAS care arata ca Basescu ar fi un avut un ofiter de legatura cu grad de locotenent-colonel si ar fi dat doua note informative la Securitate, informeaza G4Media.

Publicitate

Decizia instantei vine dupa ce documentele depuse in instanta de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) au aratat ca Basescu ar fi avut un ofiter de legatura desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, si ca ar fi dat doua note informative olografe, semnate cu numele de cod ”Petrov”.

Publicitate

Reactia lui Traian Basescu pe Facebook: ”Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”

Prin decizia de astazi este respins recursul pe care fostul presedinte al Romaniei l-a depus impotriva primului verdict, pronuntat de catre Curtea de Apel Bucuresti in septembrie 2019.

„Admite exceptia inadmisibilitatii invocata din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragos Marian, impotriva Sentintei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragos Marian impotriva Incheierii de amanare a pronuntarii, din data de 05 septembrie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal.

Respinge, ca fiind inadmisibila exceptia de nelegalitate invocata de recurentul-parat Basescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – parat Basescu Traian impotriva Sentintei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Admite cererea de interventie accesorie formulata de intervenientul Ciuvica Mugur-Cristian, in interesul intimatului-reclamant Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 23 martie 2022”, se arata in minuta sedintei ICCJ.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.