Tragedie in Capitala! Cine este femeia omorata de caini in Bucuresti

Tragedie in Capitala! O femeie in varsta de 44 de ani a decedat, sambata dimineata, dupa ce a fost muscata de caini fara stapan in zona Lacul Morii, din Sectorul 6, din Bucuresti. Femeia a supravietuit anul trecut in urma unui atac al maidanezilor.

Ana Oros Daraban este femeia care a fost ucisa in timp ce alerga in zona Lacul Morii din Bucuresti. Tanara era angajata ca expert in cadrul Directiei de Mediu a Primariei Capitalei.

Sambata dimineata, femeia a iesit la alergat in zona Lacul Morii si, la un moment dat, a ajuns pe un camp din zona, acolo unde a fost atacata de caini. Din nefericire, ranile suferite i-au fost fatale.

Ana Oros Daraban, in varsta de 44 de ani, era membra unui club sportiv din Bucuresti, voluntar la mai multe asociatii si ONG-uri care se ocupa de protectia mediului inconjurator.

Echipa sportiva la care Ana era membra a postat un mesaj de condoleante pe aceeasi retea de socializare. „Dragi prieteni! Cu regret va anunt ca iubita noastra colega Ana Oros nu mai este printre noi. Ca o ironie a sortii astazi a fost muscata si omorata in acelasi loc si de aceeasi caini (se pare)“.

Ana a trecut printr-un episod dramatic asemanator si in luna aprilie a anului trecut, atunci cand a fost atacata de caini in aceeasi zona. Femeia a fost salvata din coltii animalelor de doi biciclisti, care treceau prin zona. Femeia a ajuns la spital cu rani la cap, la maini si la picioare si a fost operata de urgenta.

Potrivit autoritatilor, cainii au iesit din curtile oamenilor si au fost ridicati atunci de catre lucratorii primariei pentru ca detinatorii nu aveau acte.

Reprezentantii Primariei Sectorului 6 au precizat ca Politia Locala sprijina ASPA si au actiuni saptamanale impreuna. Anul trecut echipele au fost insotite de politistii locali in zona Giulesti Sarbi, in cadrul campaniei de constientizare a sterilizarii animalelor.

Aproape zilnic politistii locali solicita interventia celor de la ASPA pentru a captura cainii fara stapan, in special din zone aflate la granita cu comunele limitrofe.

Anul trecut, au fost trimise 53 de notificari, iar de la inceputul lui 2023 – alte 36.

8 caini identificati pe camp

Problema cainilor maidanezi nu este doar a Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), ci si a Politiei, a declarat purtatorul de cuvant al ASPA, Catalina Tranescu.

Potrivit acesteia, echipajele ASPA incearca sa captureze cainii care au ucis-o pe femeie.

„Au fost identificati undeva la aproximativ opt caini pe camp. Echipajele noastre, care sunt dotate cu pusca, cu tranchilizant, sunt in incercarea de a face aceste capturari, insa, fiind un teritoriu atat de mare, atat de vast, este o operatiune extrem de dificila. Am identificat si puiuti ai acestor caini”, a mai declarat Catalina Tranescu.

Ea a adaugat ca, din aprilie 2022, cand femeia decedata sambata a mai fost atacata de maidanezi in aceasta zona, pana in prezent, ASPA a ridicat peste 120 de caini fara stapan.