Toate persoanele vaccinate cu Moderna trebuie sa stie asta.

Compania farmaceutica americana Moderna a  dat asigurari ca doza de supra-rapel (booster) a vaccinului sau anti-COVID-19 sporeste protectia impotriva variantei Omicron, anunta EFE.

De asemenea, conducerea companiei a anuntat luni datele preliminare ale studiilor realizate asupra dozelor de ranfort si strategia pe care o preconizeaza pentru a combate noua varianta a SARS-CoV-2 responsabila a pandemiei.

Intr-un comunicat compania Moderna a mentionat ca este vorba de o varianta a virusului „ingrijoratoare pentru toti” si „inalt contagioasa”, dar a precizat ca doza booster a vaccinului sau duce la cresterea nivelurilor de anticorpi neutralizatori si ca lucreaza deja la o doza de ranfort specifica impotriva acestei variante.

Compania a asigurat, de asemnenea ca , in fata complexitatii dezvoltarii unui nou vaccin, isi va axa eforturile “pe termen scurt” pe combaterea noii variante a virusului cu doza de supra-rapel a vaccinului sau original.

Conducerea companiei Moderna a mai precizat ca va continua sa lucreze la un vaccin specific impotriva Omicron si ca spera sa desfasoare teste clinice la inceputul anului 2022.