Toate persoanele vaccinate cu Moderna trebuie sa stie asta.

Compania farmaceutica americana Moderna a  dat asigurari ca doza de supra-rapel (booster) a vaccinului sau anti-COVID-19 sporeste protectia impotriva variantei Omicron, anunta EFE.

De asemenea, conducerea companiei a anuntat luni datele preliminare ale studiilor realizate asupra dozelor de ranfort si strategia pe care o preconizeaza pentru a combate noua varianta a SARS-CoV-2 responsabila a pandemiei.

Articolul continuă după reclame

Intr-un comunicat compania Moderna a mentionat ca este vorba de o varianta a virusului „ingrijoratoare pentru toti” si „inalt contagioasa”, dar a precizat ca doza booster a vaccinului sau duce la cresterea nivelurilor de anticorpi neutralizatori si ca lucreaza deja la o doza de ranfort specifica impotriva acestei variante.

Publicitate

Compania a asigurat, de asemnenea ca , in fata complexitatii dezvoltarii unui nou vaccin, isi va axa eforturile “pe termen scurt” pe combaterea noii variante a virusului cu doza de supra-rapel a vaccinului sau original.

Conducerea companiei Moderna a mai precizat ca va continua sa lucreze la un vaccin specific impotriva Omicron si ca spera sa desfasoare teste clinice la inceputul anului 2022.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.