Tichete cadou pentru femei de 8 martie.

Ziua Femeii reprezinta una dintre momentele deosebite in care angajatorii din Romania pot oferi cupoane cadou, conform unor reguli stabilite acum doi ani.

Vouchere de 8 martie.

Se pot acorda cupoane in valoare de 300 de lei pentru femei de 8 martie. Limita initiala de 150 de lei a fost crescuta la 300 de lei la sfarsitul lunii decembrie 2021, printr-o Ordonanta de Urgenta, astfel incat cupoanele cadou oferite pentru ocazii speciale sa fie considerate neimpozabile.

Publicitate

Aceste cupoane, care pot avea acum o valoare maxima de 300 de lei, nu sunt supuse impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii conform Codului Fiscal. Multi angajatori, in special din sectorul privat, ofera in plus fata de aceste cupoane cadou de 8 martie si o zi libera tuturor angajatelor.

Publicitate

„In cazul cadourilor in bani si/sau in natura, inclusiv a cupoanelor cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele mentionate mai sus, nu depaseste 300 lei.”, a informat ANAF.

Vouchere de 8 martie. Conform informatiilor furnizate, cupoanele se pot acorda in urmatoarele situatii:

cadouri oferite angajatilor, precum si cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase;

cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie;

cadouri oferite angajatilor in beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

„Partea care depaseste valoarea maxima de 300 lei reprezinta venit impozabil din salarii si va fi supus impozitului pe venit din salarii si contributiilor sociale obligatorii”, a precizat ANAF.

In ordonanta de urgenta s-a introdus si obligativitatea ca toate cupoanele valorice, inclusiv certificatele cadou, sa fie emise doar sub forma de card si sa elimine biletele fizice.

Mai mult decat atat, angajatorii care decid sa ofere cupoane cadou femeilor de 8 martie trebuie sa aiba grija sa nu discrimineze femeile angajate, indiferent daca sunt mame sau nu, daca lucreaza cu norma intreaga sau cu jumatate de norma, daca indeplinesc functii de baza in cadrul companiei sau nu.

Ziua Internationala a Femeii este sarbatorita anual pe 8 martie pentru a marca atat realizarile sociale, politice si conditiile economice ale femeilor, cat si lupta impotriva discriminarii si violentei care isi fac inca simtita prezenta in multe parti ale lumii.

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.