The Sun: Dictatorul de la Kremlin se pregateste pentru o operatie de cancer. Cine il va inlocui pe Putin

Presedintele rus Vladimir Putin va fi operat din cauza unei boli oncologice, medicii insista asupra interventiei chirurgicale, dar aceasta va avea loc in jurul datei de 9 mai. Aceasta informatie a fost raspandita de tabloidul The Sun , citand „un insider din Kremlin”.

Putin va transfera puterea sefului Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, Nikolai Patrushev, sustine ziarul.

In imagine este Seful de securitate Nikolai Patrushev

Sanatatea dictatorului rus a devenit subiect de zvonuri pe fondul unor stiri ca se lupta cu cancerul abdominal . Si acum au aparut informatii ca boala progreseaza si ca Putin, in varsta de 69 de ani, ar putea sa intre sub cutitul chirurgului si sa dispara o vreme din peisaj.

Patrushev, in varsta de 70 de ani, este considerat un strateg cheie in razboiul din Ucraina si omul care l-a convins pe Putin ca Kievul era plin de neonazisti.

Nu se stie cand ajunge Putin la spital, dar este putin probabil pana pe 9 mai, cand are loc parada in cinstea victoriei asupra Germaniei naziste, noteaza articolul.

Sursa  The Sun citeaza canalul de YouTube General SVR, unde a aparut un audio cu vocea unui barbat, un eventual expert din Kremline. „Va avea loc o operatie, iar el va fi incapabil pentru o perioada. De cat timp nu s-a discutat inca, dar cred ca nu pentru mult timp”, spune insider.

Timp de doua-trei zile, Rusia, care poarta un razboi agresiv impotriva Ucrainei, va fi de fapt condusa de Patrushev, convinge vocea.

Barbatul din videoclipul de pe YouTube a spus ca presedintele Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse a avut zilele trecute o conversatie de doua ore cu Putin, dupa care ar fi plecat plin de spirit. Sursa a remarcat ca alegerea lui Patrusev de a fi succesor temporar este „cea mai proasta optiune”, deoarece este „un ticalos de-a dreptul, doar ca mai insidios decat Putin”.

Canalul Telegram General SVR a raportat anterior ca Putin este grav bolnav, in special, se presupune ca are „ tulburare schizoafectiva”, caracterizata prin simptome de schizofrenie, cum ar fi halucinatii. In acelasi timp, autorii sursei nu ofera nicio dovada ca scurgerile „ Kremlinului” au o baza reala.

Diverse surse au sustinut anterior ca Putin ar putea avea cancer, iar unii anchetatori chiar au precizat ca este vorba despre o boala tiroidiana. Astfel, publicatia Proekt a aflat ca oncologul Selivanov si medicii otolaringologi Sceglov si Esakov il insotesc adesea pe Putin in calatorii. Acestia din urma, in calitate de specialisti in boli ale gatului.

Cu toate acestea, oficialul de la Kremlin, Dmitri Peskov, a negat cancerul dictatorului .

In 2015, Medical News Today a sugerat ca liderul rus avea boala Parkinson. Apoi publicatia a citat si o versiune diferita a posturii ciudate a lui Putin – asa-numitul mers al dictatorului, care ar fi putut aparea la un fost ofiter KGB din cauza obiceiului de a tine o arma strans presata pe partea stanga.